- En historisk dag

- Dette er første gang de store organisasjonene i norsk arbeidsliv står sammen - skulder ved skulder - for å verne om interessene til medlemmene sine, sa AF-leder Magne Songvoll på streikemarkeringen i Oslo i ettermiddag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Songvoll anklaget regjeringen for å legge innstramningsbyrdene over på arbeidstakerne.

- Vi sliter med renter som har løpt løpsk. Vi skal pålegges høyere skatter og avgifter. Det vil bli avgiftsøkninger også i kommunene. Og så kommer de og sier at vi skal være med på den nasjonale dugnaden, og som takk skal vi få mindre ferie. Det er i sannhet en ny måte å motivere dugnadsfolk på, sa Songvoll.

AF-lederen mener demonstrasjonen er en milepæl i norsk historie, og han håper den blir begynnelsen på en utvikling som alle fagbevegelsens medlemmer kan høste fruktene av.

- Vi må vise for all verden at vi er klare til å forsvare de velferdsordningene vi har. Og ikke bare det, vi skal kjempe videre for å gjøre dem enda bedre. Derfor, herr Hagen og andre, er det vi står sammen i dag, sa han.

Songvoll mener det er et tankekors at forslaget om å fjerne en feriedag i det hele tatt ble fremmet, uansett hvordan det går med det. Han advarte også mot kutt i sykelønnsordningen, som Høyre og Fremskrittspartiet ikke er fremmede for.

- Det ligger angrep på faglige og sosiale rettigheter i luften, sa han.