Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En hjerteskjærende sak

Barneministeren om tiåringen.

- BERØRER OSS ALLE: Barneminister Solveig Horne synes saken om tiåringen er hjerteskjærende. Foto: Privat / Marius Husebø Evensen
- BERØRER OSS ALLE: Barneminister Solveig Horne synes saken om tiåringen er hjerteskjærende. Foto: Privat / Marius Husebø Evensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barneminister Solveig Horne (Frp) sier saken med tiåringen som sultet i hjel i Oslo i august, viser at vi alle har et ansvar for å si ifra når barn trenger hjelp.

- Dette er en hjerteskjærende og vond sak som berører oss alle. Den viser det ansvaret vi har, alle som er i kontakt med barn hver dag, til å si ifra og hjelpe barn som trenger det, sier Horne til NRK.

Allerede i vår ble barnevernet varslet om gutten. Saken ble avsluttet etter noen dager. Nå vurderer Horne om barnevernet bør ha plikt til å gi en begrunnelse når de henlegger saker.

- Regjeringen intensiverer arbeidet for å bekjempe vold mot barn og unge. Det vi ser på nå, er om barnevernet må begrunne hvorfor de henlegger saker, sier hun.

(NTB)

BARNEMINISTER: Solveig Horne (Frp).  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BARNEMINISTER: Solveig Horne (Frp). Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media