- En Høyre-Frp-regjering vil ruinere miljøet

Miljøvernminister Erik Solheim blir flau på Ernas vegne.

BEKYMRET: Erik Solheim er bekymret for hvordan det skal gå klimaforhandlingene i København hvis Høyre og Frp kommer i regjering. Foto: SCANPIX.
BEKYMRET: Erik Solheim er bekymret for hvordan det skal gå klimaforhandlingene i København hvis Høyre og Frp kommer i regjering. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Erik Solheim frykter konsekvensene for norsk klimapolitikk med en Høyre — Frp-regjering.

- Det vil ruinere norsk klimapolitikk, tordner Solheim.

- Det er nitrist at Høyre ikke følger eksemplene til konservative ledere i våre naboland, som er opptatt av miljøvern, og i stedet allierer seg med det partiet som er i mot alt som har med miljø å gjøre, sier han til Dagbladet.no.

Bekymret for klimaforhandlingeneMiljøvernministeren er bekymret for hva som vil skje på FNs klimatoppmøte med Siv Jensen som statsminister. Frps nåværende standpunkt er at dagens klimaforskning er omdiskutert.

Til toppmøtet i København i desember kommer alle verdens ledere, blant andre Obama, for å diskutere klima.- Vi kan ikke sende en norsk statsminister som ikke vet om klimaendringene eksisterer, sier Solheim.

Han frykter også for bistandspolitikken ved et Høyre-Frp-samarbeid.

- Frp ønsker en halvering av norsk u-hjelp i en tid da hele verden strever med svineinfluensa, og vil kutte 80 prosent av bevillingene til Verdens helseorganisasjon. Hvordan Høyre kan akseptere dette fra en regjeringspartner, er og blir uforståelig. Hvis Høyre skal samarbeide med Frp, må de kreve en aktiv, tøff, norsk klimapolitikk og klima må være en av hovedsakene i politikken, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer