En hund etter truser

SKIEN (Dagbladet): Pass på sokker, smokker, truser - og stoppenåler. Det er ikke grenser for hva kjæledyra har appetitt på. Dyrlegene finner mye smakløst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi elsker kjæledyra våre, men de elsker ikke bare oss. Veterinærer landet over med røntgenapparater og operasjonsutstyr får den ene overraskelsen etter den andre når fortvilte katte- og hundeeiere møter opp med kjæledyra sine. Hva har de slukt?

- De kan ete i seg all verden. Sokker er vanlig kost. Vi har hatt mer spesielle ting også, sier Inger Janson ved Groruddalen dyreklinikk til Dagbladet.

Kattenes favorittmåltid i julehøytida kan være innpakningsbånd. De jager nøstene og sluker dem gjerne. Tåtesmokker er vanlig året rundt, men ledninger hører til sjeldenhetene.

Ledninger

- Det er jo den elektriske ledningen til toget mitt! utbrøt en gutt som var her sammen med familien, forteller Janson.

Bikkja hadde slukt ledningen, og den kom tydelig til syne på røntgenbildet takket være kobbertråden inni.

I en valp ble fangsten 2 kroner og 50 øre.

På Skien Dyreklinikk måtte veterinærene forleden operere en katt, som nær hadde slukt seg til døde. En hårspenne og ei synål (!) hadde funnet veien inn i munnen.

Gjengangere

Noen kjæledyr er gjengangere på klinikkene. De har en forkjærlighet for usunn kost.

Rekorden i steinspising har en drever, som ble brakt inn til Skien Dyreklinikk. Bikkja veide elleve kilo - ett kilo av vekten var stein.

MYE RART: Dyrleger finner mye rart i kjæledyras mage. Her viser veterinær Rolf Tore Meen fram ei truse som en hund hadde slukt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer