Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En hyggelig fyr med en umulig jobb

- Det er ikke Odd Eriksen som har vært problemet, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Erna Solberg mener at Ap-leder Jens Stoltenberg har skapt for store forventninger i valgkampen om en aktiv stat i næringslivet.

- Det har vært umulig for en næringsminister å innfri de forventningene som Stoltenberg skapte. Dermed satt Eriksen igjen med en umulig jobb, sier Solberg, som understreker at hun syntes Eriksen er en hyggelig fyr.

- Samtidig var det forbausende at dette skjedde så fort, før han reelt sett har fått vist at han kunne gjøre noe, sier Solberg.

Eriksen skuffet oss

Union-tillitsvalgt er skuffet over at Odd Eriksen ikke klarte å redde bedriften deres.

Det første Odd Eriksen gjorde da han ble næringsminister var å ringe tillitsvalgte ved den nedlagtstruete Norske Skog Union i Skien. Da hadde de rødgrønne flere ganger i løpet av valgkampen lovte å gjøre alt som sto i deres makt for å forhindre en nedleggelse.

- Da han ringte oss i fjor var han optimist, sier tidligere tillitsvalgt ved Union Skien, Maguns Straume, til Dagbladet.no. Men det skulle snart vise seg at næringsministeren sto maktesløs ovenfor nedleggelsen. Siste papirmaskin stoppet klokken 08.00 1. mars 2006.

- Vi var skuffet over at Odd Eriksen ikke klarte å gjøre mer, sier tidligere Straume til Dagbladet.no.

 - SKJEDDE FORBAUSENDE FORT:  Erna Solberg har sympati for Odd Eriksen. Foto: SCANPIX
- SKJEDDE FORBAUSENDE FORT: Erna Solberg har sympati for Odd Eriksen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Da han ringte oss i fjor lovte han å gjøre alt som sto i hans makt for å hjelpe oss. Samtidig tror jeg ikke noen annen næringsminister kunne gjort det bedre. Hele regjeringen må ta ansvar, sier Straume.

Straume er også skuffet over at Eriksen ikke klarte å få på plass noe verktøy som kunne redde bedrifter som Union i framtiden.

- Det er veldig skuffende at man ikke har kommet lengre i å realisere løftene fra Soria Moria-erklæringen, sier Eriksen.

image: - En hyggelig fyr med en umulig jobb
KOMMER INN: Dag Terje Andersen blir ny næringsminister i den rød-grønne regjerinegn
GIKK AV I DAG: Næringsminister Odd Eriksen.
SKUFFET: Union-tillitsvalgt Magne Straume (t.h) er skuffet over Odd Eriksen. Her med Jens Stoltenberg og stortingsrepresentant Sigvald Oppebøen Hansen under et besøke ved Union i fjor.