Dyreparken med hjerteskjærende beskjed:

- En inderlig sorg

Verdenskjent fjellgorilla døde.

DØDE: Gorillaen Ndakasi døde for en ukes tid siden. Her avbildet like før hun gikk bort, sammen med forsørgeren Andre Bauma. Foto: Skjermdump Instagram/ Virunga National Park
DØDE: Gorillaen Ndakasi døde for en ukes tid siden. Her avbildet like før hun gikk bort, sammen med forsørgeren Andre Bauma. Foto: Skjermdump Instagram/ Virunga National Park Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fjellgorillaen Ndakasi fra Virunga nasjonalpark i Kongo døde den 26. september, melder CNN.

Nasjonalparkens offisielle Instagram-konto var først ute med nyheten, med en hjerteskjærende tekst.

- Det er med inderlig sorg at Virunga kunngjør døden til den elskede, foreldreløse fjellgorillaen, Ndakasi, som har vært under omsorg for Parkens Senkwekwe Center i mer enn et tiår. På kvelden 26. september, etter en langvarig sykdom der tilstanden hennes raskt forverret seg, tok Ndakasi sitt siste åndedrag i armene på forsørgeren og hennes livslange venn, Andre Bauma, skriver de på Instagram.

Gikk viralt etter spesielt bilde

I 2019 ble Ndakasi verdenskjent over natta, etter at en av dyrepasserne i parken tok en selfie, hvor gorillaen sto oppreist som et menneske, i bakgrunnen.

På bildet er Ndakasi avbildet sammen med en annen hunngorilla, kalt Ndeze. Begge to ser helt naturlig ut, der de står oppreist foran kameraet. Bildet er tatt av parkvokteren Mathieu Shamavu, og ligger på Virunga nasjonalparks Instagram-konto.

Bildet gikk raskt viralt på sosiale medier og Ndakasi gjestet blant annet flere TV-programmer etter at bildet ble tatt. Gorillaen har til og med vært med i filmer, blant annet dyredokumentaren «Virunga».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.