VED GODT MOT: Masud Gharahkhani er selv innvandrer til Norge. Nå vil han utforme Aps nye politikk på innvandringsområdet. Her er han utenfor kontoret sitt på Stortinget, hvor han representerer Buskerud. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
VED GODT MOT: Masud Gharahkhani er selv innvandrer til Norge. Nå vil han utforme Aps nye politikk på innvandringsområdet. Her er han utenfor kontoret sitt på Stortinget, hvor han representerer Buskerud. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

- En inhuman jævel og muslimjævel samtidig

Masud Gharahkhani vil kjempe for at Ap strammer til i innvandringspolitikken - men først må han vinne debatten i eget parti.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det har vært hektisk, men da Jonas tok kontakt for å spørre om jeg kunne bli ny innvandringspolitisk talsperson, hadde jeg en runde med meg selv, for jeg vet hva det på mange måter innebærer. Sånn sett var jeg mentalt forberedt, sier Masud Gharahkhani.«Stå på»!, står det på støtteerklæringen NATO-sjef Jens Stoltenberg la igjen på kontorpulten hans da han besøkte Stortinget denne uka.Andre er mindre begeistret over norsk-iraneren som de siste to ukene har gitt avisintervju på avisintervju om Aps nye innvandringspolitikk.

- En kamerat tok kontakt og sa «Nå tror jeg at jeg har lest både at du er en muslimjævel og en inhuman jævel samtidig». Det er kanskje satt litt på spissen, men en skal ikke legge skjul på at det har blitt veldig polariserende å snakke om innvandringspolitikk etter migrasjonskrisa i 2015. Samtidig er det noe folk er veldig opptatt av, og da er det viktig at Ap blir en dominerende stemme, sier Gharahkhani til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn