- En inspirator for meg

Aril Edvardsen døde i dag, på reise i Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges mest kjente predikant og stiften av Troens Bevis Aril Edvardsen døde i dag, 69 år gammel på en reise i Afrika.

Aril Edvardsen hadde akkurat avsluttet en stor kampanje i Zanzibar, og skulle tilbringe noen dager i Mombasa i Kenya sammen med sin kone Kari for å slappe av. - De skulle egentlig reise hjem i dag. Da de drev med forberedelsene til hjemreisen i formiddag fikk han voldsomme smerter i brystet. Kona skjønte at dette var alvorlig og fikk han på sykehus. Et kvarter etter at han kom til sykehuset så døde han. Han har hatt flere hjerteinfarkt, så det er sannsynlig at det var hjertet, forteller styreleder i styreleder i Troens Bevis, Sten Sørensen.

Politisk

Edvardsen ble født i Kvinesdal i Vest-Agder, og i ungdomsårene var han formann i det lokale AUF, og fikk sin omvendelse i 1956.

I voksen alder har han vedgått at han aldri har stemt Arbeiderpartiet ved noe valg, men at Kristelig Folkeparti har fått hans stemme.

- Jeg har fått den triste nyheten. Dette kommer til å være et savn for meg. Jeg har kjent Arild Edvardsen i 35 år, sier tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.no.

Han ble kjent med Edvardsen på 70- tallet da Edvardsen inviterte en del norske politikere til stevnene som menigheten arrangerte i Sarons Dal i Kvinesdal.

Samlet tusener

-ET SAVN:  Kjell Magne Bondevik har kjent Aril Edvardsen i 35 år. Her er de sammen 
under 40-årsjubileet til Troens Bevis i 2004. FOTO: ØRJAN SVENDSEN/DAGBLADET
-ET SAVN: Kjell Magne Bondevik har kjent Aril Edvardsen i 35 år. Her er de sammen under 40-årsjubileet til Troens Bevis i 2004. FOTO: ØRJAN SVENDSEN/DAGBLADET Vis mer

- Aril var en av de første i Norge som klarte å samle tusenvis av mennesker til kristne stevner. Og de klarte han å få til å komme helt til lille Kvinesdal på Sørlandet, sier Bondevik.

Senere ble han invitert tilbake til menigheten en rekke ganger, både i politiske og kristne sammenhenger.

- Han har vært en inspirator for meg på mange måter, sier Bondevik, som blant annet beskriver Edvardsen som en visjonær: - Han startet med moderne forkynning. Ikke bare over radio, men også med TV-sedinger fra lille Kvinesdal.

- Et sjokk

I Sarons Dal tas den nyheten om dødfallet tungt.

- Det er et sjokk, og veldig trist. Selv om vi viste at han hadde problemer med hjertet så var han så vital og han hadde så mange prosjekter at vi glemte den delen, sier styrelederen.

- Aril har bygget så mye, og vært en frontperson for oss som har betydd så mye. Men samtidig så har sønnen hans Rune allerede begynt prosessen med å ta over lederskapet. Han har fått dette inn med morsmelka, så han vil bli en god leder, sier Sørensen.

- Aril var veldig opptatt av å forkynne om Jesus. Han var en god klassisk evangelist som gikk nye veier. Derfor er det nok ingen nordmann som har talt til så mange som ham, sier styrelederen.

- En inspirator for meg
SAMLET TUSENER: Aril Edvardsen har gang på gang samlet tusener til kristine stemner i Sarons Dal. Hit har også en rekke politikere blitt invitert. Bildet fra 1989.