- En internasjonal vits

President Donald Trump langer ut mot CBS-programmet «60 minutes» etter at de sendte et intervju med Chris Krebs. Trump sparket sikkerhetstoppen for snart to uker siden.

NEKTER: President Donald Trump holder fast ved at 2020-valget var rigget. Samtidig jobber den kommende presidenten og visepresidenten, Joe Biden og Kamala Harris, for fullt med å forberede seg for sin tid i Det hvite hus. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP
NEKTER: President Donald Trump holder fast ved at 2020-valget var rigget. Samtidig jobber den kommende presidenten og visepresidenten, Joe Biden og Kamala Harris, for fullt med å forberede seg for sin tid i Det hvite hus. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden Joe Biden ble utropt som valgvinner har president Donald Trump holdt fast ved at valget er rigget. I en twittermelding natt til mandag gjentok han budskapet.

- Vi har noen store ting som skjer i våre forskjellige rettstvister om valg-bløffen. Alle vet det var rigget. De vet at Biden ikke fikk flere stemmer fra det svarte samfunnet enn Obama og han fikk absolutt ikke 80 000 000 stemmer. Se hva som skjedde i Detroit, Philadelphia, pluss!

Det har ikke blitt lagt fram bevis for omfattende valgfusk, og valget har blitt omtalt av USAs cybersikkerhetsbyrå, underlagt av Homeland Security, som det sikreste i landets historie.

Dette byrået (CISA) hadde ansvar for valgsikkerhet, og for to år siden utnevnte Trump selv republikaneren Chris Krebs til leder av byrået.

Men kort tid etter at Krebs omtalte årets valg som trygt og sikkert, ble han sparket av Trump.

I natt, 40 minutter etter den første twittermeldinga, langet presidenten ut mot CBS-programmet «60 minutes».

Kanskje ikke så rart, da programmets intervjuobjekt var Chris Krebs selv.

- Mer å gi

- «60 minutes» spurte aldri oss om en kommentar til deres latterlige, ensidige historie om valgsikkerheten, som er en internasjonal vits, skrev Trump, som også omtalte programmet som «fake news».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.