KRITISK TIL POLITIET: Advokat John Christian Elden.  Foto: Ole Morten Melgård
KRITISK TIL POLITIET: Advokat John Christian Elden. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

- En jakt kan skape farlige situasjoner

John Christian Elden forsvarte 27-åringen som nå er på rømmen i Trondheim, og tror han vil ta kontakt med helsevesenet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Han er imidlertid kritisk til at politiet jakter på ham.

- Politiet får stå for sine valg, men alle vet en jakt kan skape farlige situasjoner, sier Elden til NTB.

Alle tilgjengelige politistyrker i Trondheim leter etter mannen, som i 2009 ble dømt til tvungen psykisk helsevern etter at norsk-somalieren Mahmed Jamal Shirwac ble drept på Heimdal.

Ifølge Elden har det gått bedre med 27-åringen den siste tiden. At mannen var ute på tur med pleiere, sier noe om hvordan de vurderer mannens psykiske helsetilstand, ifølge den kjente forsvarsadvokaten.

- Han er ingen kriminell, men var syk for et par år siden. Han har vært frisk den siste tiden og har ingen dom å sone, sier Elden.

Elden, som forsvarte 27-åringen i rettssaken i 2009, sier han regner med at han snart tar kontakt med helsevesenet som han selv har ønsket behandling fra.

(NTB)

ETTERLYST: Torbjørn Kjelstad (27) er dømt til tvunget psykisk helsevern for brutalt drap og er nå på rømmen. Foto: Politiet
ETTERLYST: Torbjørn Kjelstad (27) er dømt til tvunget psykisk helsevern for brutalt drap og er nå på rømmen. Foto: Politiet Vis mer