En jente kan kjøpes for tusenlapper

PRAHA (Dagbladet): Knapt femten år gamle Lenka forteller at hun ble dopet under besøk på et diskotek i Praha. Da hun våknet, startet et flere måneder langt marerittet i et bordell ved den tsjekkisk-tyske grensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mennene hadde blandet dop i drinken min. Jeg ante først ikke hvor jeg var da jeg kom til meg selv. Jeg ble dopet for å jobbe, for å betjene ti-tolv menn hver kveld og natt, og jeg ble dopet for å sove om formiddagen.

Lenka er en av hundrevis av jenter som holdes som sex-slaver i Tsjekkia. De elleve kilometrene fra byen Teplice til den tsjekkisk-tyske grense er Europas lengste horegate, tre kvarters kjøring fra Dresden.

Hallikene bak denne grensetrafikken er stort sett bulgarere. De har jaget rivaler fra Tsjekkia og andre land. Jentene kommer fra Ukraina, Russland, Hvite-Russland, Slovakia og Albania.

- En jente kan kjøpes for tusen mark og smugles over grensa til billigbordeller i Tyskland, får Dagbladet vite hos kilder som kjenner dette miljøet.

Lenka rømte med en lastebilsjåfør som hun overtalte til å ta seg med til Praha. Nå lever hun i dekning.

Hun kjederøyker mens hun forteller sin historie til Tsjekkias største fjernsynssender, TV-Nova.

Kidnappet

En nedbrutt far, Bohumil Kyra, forteller at hun har kjørt nesten 50ø000 kilometer og brukt ti tsjekkiske årslønner på å finne sin datter, som er jevngammel med Lenka. Datteren ble kidnappet på Karlsbrua, Prahas mest trafikerte gate, da hun var på skoletur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer