KRAFTIG BRANN: Fire personer er bekreftet omkommet etter denne brannen. Foto: Vestlandsnytt/SCANPIX
KRAFTIG BRANN: Fire personer er bekreftet omkommet etter denne brannen. Foto: Vestlandsnytt/SCANPIXVis mer

«En kan lure på hvor stor bør vi skal tåle»

Herøy i sorg etter dødsbrannen. - Mange kjenner noen som er involvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare et og et halvt år etter Bourbon Dolphin-ulykka ble det lille samfunnet Herøy i Møre og Romsdal i dag rammet av en ny tragedie.

Fire unge personer er bekreftet omkommet etter en brann i et bolighus i dag tidlig.

De omkomne er:

• Kelly Nerland Remøy, 22 år — Herøy
• Steffen Myklebusthaug, 22 år — Herøy
• Marius Voldsund, 20 år — Herøy
• Kamilla Grimstad, 17 år — Hareid

- Rammer sterkt
Det var fest i boligen i natt og opptil 20 personer var innom, ifølge politiet.

Det ble først meldt at to personer hadde omkommet, men i ettermiddag kom meldingen om at politiet hadde funnet to personer til i det nedbrente huset.

- Vi fryktet at det var flere der inne enn de to første som det ble meldt om først, sier Arnulf Goksøyr, ordfører i Herøy kommune, til Dagbladet.no.

- Dette rammer forferdelig sterkt. Etter det jeg har fått med meg er alle de involverte unge folk med tilknytning til miljøet rundt oss. Dette rammer mange, og det er mange som kjenner noen som er involvert, sier Goksøyr.

Kommunen startet umiddelbart arbeidet med å opprette et kriseteam i dag morges.

- Vi har åpna rådhuset og tatt i mot mange ungdommer her som vil være sammen. Vi må gjøre det vi kan for å hjelpe dem, sier ordføreren og legger til:

- En blir rimelig maktesløs når noe sånt skjer.

Rammet igjen

Flere av de involverte i Bourbon Dolphin-forliset var fra Herøy, blant annet David og Oddne Remøy, kapteinen og hans sønn, som omkom.

- Hvordan føles det at kommunen rammes på nytt så kort tid etter Bourbon Dolphin-ulykka?

- Det er to saker som begge har rammet oss veldig. En kan lure på hvor stor bør vi skal tåle. Det er alltid slik at når ulykker skjer, så åpner de gamle sår også for de som har opplevd ting tidligere. Dette er forferdelig vanskelig.

Politiet ble varslet om brannen i halv sju-tida søndag morgen av naboer. Huset var leid av en person, men det var noen andre som disponerte det denne helga. Politiet vet ennå ikke om det har var et fungerende brannvarslingsanlegg i huset.

RYSTET: Ordfører Arnulf Goksøyr og Herøy er rystet av branntragedien. Dette bildet er tatt på ordførerens kontor etter Bourbon Dolphin-ulykka. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG
RYSTET: Ordfører Arnulf Goksøyr og Herøy er rystet av branntragedien. Dette bildet er tatt på ordførerens kontor etter Bourbon Dolphin-ulykka. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer

En person klarte å ta seg ut av det brennende huset i live. Han skal være i alder med de omkomne.

- Ikke noe kriminelt
Politiet har bedt om bistand fra Kripos til å gjennomføre teknisk etterforskning. De ønsket tidligere i dag ikke å gå ut med verken kjønn eller alder på ofrene, men slapp navnene senere i dag.

- Foreløpig har vi ingen indikasjoner på at det kan ligge noe kriminelt bak brannen, sa Erland Schei, informasjonsrådgiver i Sunnmøre politidistrikt, til Dagbladet.no tidligere i dag.

STORE SKADER: Huset er nesten helt nedbrent. Foto: 2400
STORE SKADER: Huset er nesten helt nedbrent. Foto: 2400 Vis mer