HVA SKAL DET VÆRE?  Melk fra en rekke dyr, inkludert kameler, lamaer og elg, bør i større grad brukes til å motvirke de høye kumelksprisene, mener FN. Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
HVA SKAL DET VÆRE? Melk fra en rekke dyr, inkludert kameler, lamaer og elg, bør i større grad brukes til å motvirke de høye kumelksprisene, mener FN. Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet Vis mer

- En kartong elgmelk, takk.

FN vil at vi skal begynne å drikke melk fra blant andre elg, rein, kamel og esel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Melk fra en rekke dyr, inkludert kameler, lamaer og elg, bør i større grad brukes til å motvirke de høye kumelksprisene, uttalte FNs mat- og landbruksorganisasjon tirsdag.

Økende etterspørsel etter meieriprodukter i den tredje verden har ført til dyrere kumelk.

- Det er enorme muligheter for å utvikle andre meierityper, uttalte Anthony Bennett i FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) i Roma.

Han er medforfatter av en rapport som ble lagt fram tirsdag, hvor det understrekes at melk fra alpakka, esler, elg, rein og yak også kan brukes til meieriprodukter.

Melk fra andre arter som bøffel, geit og sau utnyttes allerede.

I rapporten står det at melk fra rein og elg inneholder mye fett og protein, og at melken inneholder halvparten av laktosen som finnes i kumelk.

Det gjør elg- og reinsdyrmelk til en mulig alternativ kilde til meieriprodukter for personer med laktoseintoleranse.

I Etiopia, Mali og Somalia er kamelmelk mye brukt, og 30 millioner mennesker i Russland og Sentral-Asia konsumerer hestemelk.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer