Skogbrann i Spania, Sardinia og Hellas:

En katastrofe: 50 branner på 24 timer

Skogbrann har spredt seg i deler av Sør-Europa og skapt store ødeleggelser i Spania, Hellas og Sardinia, ifølge CNN.

SARDINIA: Det er erklært unntakstilstand og rundt 1000 har blitt evakuert fra sine hjem. Foto: Chine/NTB. Video: NTB. Vis mer
Publisert

Rundt 1000 mennesker er evakuerte fra hjemmene sine på den Italienske øya Sardinia. Regjeringen på øya har erklært unntakstilstand og skogbrannene blir beskrevet som en katastrofe, ifølge CNN.

- Vegetasjon er ødelagt, butikker og hjem har brent ned og dyr har blitt drept, sier Christian Solinas, presidenten for Sardinia-regionen.

50 branner på 24 timer

I Tyrkia er minst tre stykker drept og flere mennesker innlagt på sykehus som følge av de mange skogbrannene som herjer ved landets middelhavsprovinser. Ifølge Daily Sabah var det totalt 41 skogsbranner som brøt ut onsdag.

Tidlig torsdag morgen kunne Tyrkias land- og skogbruksminister Bekir Pakdemirli rapportere at brannvesenet fortsatt jobbet med å slukke ti branner.

- Innsatsen for å få kontroll på de ti brannene fortsetter med et personell på 1832 personer, tre fly, 29 helikoptre og 458 brannbiler, forteller Pakdemirli til Daily News.

I Spania og Hellas strever de også med skogbrann på grunn av en hetebølge.

Mellom søndag og mandag hadde Hellas mange skogbranner og mer enn 700 brannmenn som jobbet kontinuerlig med å prøve å holde kontroll på brannene.

- Jeg vil understreke at august er en vanskelig måned. Meteorologer har allerede varslet at det i slutten av neste uke kan oppstå en ny langvarig hetebølge, sier Mitsotakis til CNN.

Det skal ha vært rundt 50 branner på 24 timer og statsministeren i Hellas, Kyriakos Mitsotakis, uttrykker bekymring for at flere branner skal oppstå de neste dagene, ifølge CNN.

- Det er viktig for oss alle å være i beredskap til brannslukningen er helt avsluttet, sier Mitsotakis.

HERJER: Brannmannskap i Athen, Hellas, jobber på spreng for å holde brannenne under kontroll. Foto: AP/NTB
HERJER: Brannmannskap i Athen, Hellas, jobber på spreng for å holde brannenne under kontroll. Foto: AP/NTB Vis mer

Ønsker økonomisk hjelp

Tirsdag forteller Ignazio Artissu, en regional talsmann, til CNN at det er rundt 20 000 hektar som er brent ned. De fleste av brannene er slukket og de jobber nå med etterarbeidet.

De siste dagene har 7500 personer og over 20 fly jobbet med å slokke brannene på Sardinia. De har også mottatt hjelp fra nabolandene Frankrike og Hellas. De assisterte med fire fly for å hjelpe med slukkingen skogbrannen.

Solinas ber statsministeren i Italia, Mario Draghi, om å sende økonomisk hjelp til de berørte områdene.

Regjeringen i Italia følger nøye med på situasjonen og har sin fulle støtte til de som kontinuerlig jobber med redningsarbeidet.

LEVERKUSEN: Tykk svart røyk steg opp fra et område som ligger om lag 20 kilometer nord for Köln. Det er ikke meldt om personskader, men fem stykker er savnet. Politiet kan ikke si noe om årsaken. Vis mer

Stabilt

I Spania kjemper de mot flammene som herjer i landet. I Catalonia, nordøst i Spania, har mer en 1700 hektar brent ned. På mandag ble det meldt at rundt 90 prosent av brannene var stabile, etter at et stort mannskap og seks fly jobbet med å få kontroll på brannen.

På tirsdag meldte Catalonske brannmannskaper at de kontinuerlig jobber med å holde kontroll på brannen.

- Økning i skogbrannfare antas å være spesielt stor i det vestlige-sentrale Europa, men den absolutt største skogbrannfaren er fortsatt høyest i Sør-Europa, sier European Environment Agency i en skogbrannvurdering.

Lokale myndigheter i Castilla-La Mancha, som ligger sentralt i Spania, melder at mer enn 2500 hektar har brent ned før helgen. Et brannmannskap på over 500 personer har jobbet med å få kontroll på skogbrannene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer