- En katastrofe av bibelske proporsjoner

200 000 rammet av flommen i Australia. Og nå er en ny storm på vei.

UTE AV SPILL: Flyplassen i Rockhampton, ca. 300 km nord for storbyen Brisbane, er satt ut av spill - i likhet med veiene og toglinjene til og fra byen. Foto: MECHIELSEN LYNDON/AFP/SCANPIX
UTE AV SPILL: Flyplassen i Rockhampton, ca. 300 km nord for storbyen Brisbane, er satt ut av spill - i likhet med veiene og toglinjene til og fra byen. Foto: MECHIELSEN LYNDON/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - På mange måter er dette en katastrofe av bibelske proporsjoner, konstaterer den australske delstaten Queenslands sentralbanksjef Andrew Fraser ifølge Telegraph.co.uk.

Fraser sikter til den gigantiske flommen som har herjet hjemstaten de siste dagene. Et område større enn Tyskland og Frankrike til sammen, samt 200 000 mennesker, er rammet - og nå er en ny storm på vei, skriver nyhetsbyrået AAP.

Minst ti døde I hele 41 av Queenslands 73 distrikter er det erklært naturkatastrofe. 22 byer står under vann, og minst ti mennesker er omkommet, ifølge AP.

Det siste kjente offeret er en mann som prøvde å krysse en av de mange oversvømte elvene i delstaten med bil; han ble skylt av gårde.

Byen Rockhampton nord for Brisbane er spesielt hardt rammet; de 75 000 innbyggerne sto i går helt uten vei- og togforbindelse til omverdenen, samtidig som flyplassen er oversvømt og stengt. 1400 hjem er forlatt, og ordføreren har advart om at vannet kan stige opptil ni meter i nær halvparten av byen i løpet av de neste dagene.

Ikke over Kostnadene etter naturkatastrofen beløper seg trolig til mangfoldige milliarder kroner - og de vil sannsynligvis stige betraktelig når den varslede stormen bringer med seg mer vind og styrtregn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer