- En katastrofe om tollgrensa heves

Før valget var de for. SV har snudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Før valget tok Dagbladet.no kontakt med partiene på Stortinget for å få vite hva de mente om 200-kronersgrensa for import av varer fra utlandet. Handler du for større beløp enn 200 kroner må du betale et tollgebyr pluss moms på varen. Grensa har ikke vært rørt siden 1975.

Arbeiderpartiet var for å heve grensa til 1000 kroner, det var også Senterpartiet.

SV også for

Finanspolitisk rådgiver i SV, Bernt Sverre Mehammer, svarte på vegne av partiet at de var positive til å øke beløpsgrensa, men at de ikke ønsket å tallfeste dette.

Det var altså klart flertall hos de rød-grønne for å heve grensa. Men da de rødgrønnes budsjett ble lagt fram var ikke tollgrensa nevnt.

Arbeiderpartiets statssekretær Geir Axelsen i Finansdepartementet bekrefter at de må se på konsekvensene før de eventuelt vil heve tollgrensa.

Helomvending

Men torsdag 24. november tok Frp opp spørsmålet på nytt, i finanskomiteen på Stortinget.

Da sto SVs mann Magnar Lund Bergo fram som en sterk motstander av å heve tollgrensa:

- Å heve grensen i dagens situasjon ville få katastrofale følger for norske produsenter, norske distributører og selgere av slikt utstyr, sa Lund Bergo under debatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.