En kebab mot å stemme Arbeiderpartiet?

Grisetilbud til rusmisbrukere i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personer i rusmiljøet i Drammen fikk tilbud om en femtilapp for å stemme på Arbeiderpartiet i årets valg.

I tillegg til velgere i byens rusmiljø som ble forsøkt kjøpt for å avgi forhåndsstemme til Ap, fikk andre tilbud om gratis kebab ved enkelte av byens gatekjøkken for å gjøre det samme. Det skriver Drammens Tidende.

Blant de som fikk tilbudet, var Else Marie Romset. Hun tok imot pengene fordi hun rett og slett trengte dem. Det skjedde 6. september. Hun fikk også en stemmeseddel fra Arbeiderpartiet. Romset gikk til stemmelokalet i rådhuset, krøllet sammen stemmeseddelen, og la merke til at den var ferdig utfylt med et kryss for personstemme til bystyrepolitiker Yousuf Gilani (Ap).

- Jeg tok imot pengene, men stemte Frp, sier Romset.

Ifølge Drammens Tidende skal to personer ha oppsøkt byens rusmiljø for å sikre stemmer til Arbeiderpartiet. Dette skal ha skjedd de siste dagene det var mulig å forhåndsstemme.

Gilani kjenner ikke til saken. Han opplyser at fiender har ført en svertekampanje mot ham under valgkampen, og han mener noen må ha plantet denne historien for å skade ham.

Bent Sandberg er en annen person i rusmiljøet som fikk tilbud om belønning for å stemme Ap. Han ble oppringt av en person som tidligere vanket i miljøet. Sandberg nektet å ta imot tilbudet.

- Det styggeste er at man utnytter de svakeste i samfunnet. Å tilby en femtilapp er en hån mot folk. Men jeg vet likevel om mange som tok imot pengene, sier Sandberg.

DENNE FOR EN STEMME: Rusmisbrukere fikk grisetilbud fra Arbeiderpartiet. Ble tilbudt en kebab mot å stemme Ap. illustrasjonsfoto: Lars Myhren Holand /Dagbladet
DENNE FOR EN STEMME: Rusmisbrukere fikk grisetilbud fra Arbeiderpartiet. Ble tilbudt en kebab mot å stemme Ap. illustrasjonsfoto: Lars Myhren Holand /Dagbladet Vis mer

(NTB)