- En kjempeblunder av meg

Sa at Statsministerens kontor (SMK) ga innsideinformasjon til DnB NOR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig lei meg. Jeg pleier å stå for det jeg sier, men i dette tilfellet ble alt feil, sier en tydelig fortvilt Finn Hvistendahl til Dagbladet.no.

På spørsmål fra TV 2 om Statsministerens kontor ga DnB NOR innsideinformasjon, svarte Hvistendahl slik:


- Ja, SMK har gitt det. Det er ikke noe særlig tvil om det. Nøyaktig innhold her er jeg ikke kjent med.

- Det er administrasjonen i Kredittilsynet som har håndtert akkurat det. Vi har ikke funnet noe upassende eller noe feilaktig ved at SMK har kommunisert med sjefen for landets største bank, sa Hvistendahl.

- Jeg trodde jeg svarte på om det var blitt gitt informasjon fra SMK til DnB NOR i forkant av regjeringens krisepakke. Jeg har på ingen som helst måte grunnlag for å si at dette dreier seg om innsideinformasjon - og beklager uttalelsen på det sterkeste, sier Hvistendahl.

Legger seg paddeflat

- Dette er veldig pinlig for meg. Jeg ringte straks til SMK for å beklage meg da jeg hadde sett innslaget. Kredittilsynet vil også sende ut en oppklarende pressemelding i løpet av kvelden, sier styrelederen.

Hvistendahl har det øverste ansvaret for Kredittilsynets innsidegransking av DnB NOR.

- En kjempeblunder av meg

Statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) ved SMK har avvist at kontakten mellom ham og DnB NORs konsernsjef Rune Bjerke kunne kategoriseres som innsideinformasjon.

Krever notat

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein krever nå at et notat som beskriver kontakten mellom SMK og DnB NOR, blir offentliggjort.

- Stortingsrepresentanter har et særskilt krav om innsyn og mulighet til å kreve det, så jeg sender nå et brev til regjeringen og ber om å få utlevert dokumentene som omhandler saken om kontakt mellom Schjøtt-Pedersen og DnB NOR-sjefen, sier Leirstein.

Notatet har vært i Kredittilsynets besittelse, og er ifølge VG blitt oversendt til Økokrim.

- En kjempeblunder av meg