<strong>TRIST:</strong> Johan Wardeberg driver bokhandelen på Brandbu og er omgangsvenn og nabo med savnede Hans Martinius Bjone.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TRIST: Johan Wardeberg driver bokhandelen på Brandbu og er omgangsvenn og nabo med savnede Hans Martinius Bjone. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- En kjernekar på alle måter

Nabo og omgangsvenn Johan Wardeberg i Brandu synes det er veldig leit at Hans Martinius Bjone (55) er en av de fem savnede nordmennene etter gisselaksjonen i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRANDBU (Dagbladet): - Det er fryktelig trist. Jeg kjenner hele familien. Vi har vært naboer siden 1996 og er omgangsvenner, sier Johan Wardeberg (54) som driver bokhandelen i Brandu på Hadeland i Oppland.

Naboer, venner og bekjente skjønte at Hans Martinius Bjone var en av ofrene i gisselaksjonen i In Amenas lenge før Statoil offentliggjorde navnene på de fem savnede nordmennene søndag kveld.

- Vi skjønte at det var ham, og har fullt med på nyhetsdekningen som har vært enorm. I starten tenkte jeg at dette kommer til å løse seg og at det hele kommer til å ende som en god historie, men det ser jo ikke slik ut nå, sier Wardeberg.

Mye sammen Omgangsvennen forteller at han har opplevd mye sammen med Hans Bjone opp gjennom årene. I nabolaget var de fire fedre som hadde barn på samme alder.

- Det har alltid vært et veldig godt naboskap. Vi var ofte sammen og opplevde ting. Jeg husker at vi dro for å se på da det var rally her for noen år siden, fire fedre og fire barn,  sier Johan Wardeberg.

Hans Martinius Bjone er gift og har ei datter og en sønn. Mellom 1993 og 2009 jobbet han som Production Supervisor i Statoil, med ansvar for Platform North Sea. Han har vært Production manager siden 2009, med arbeidssted In Amenas JV. Og hjemme i Brandbu har han driftet nokså mye skog.

Familien Bjone ønsker ikke å uttale seg i media. Alle Dagbladet har snakket med i nabolaget beskriver Hans Martinius Bjone som en pålitelig og omgjengelig mann som er svært flink til å arbeide.

- Ordentlig bondegutt - Jeg vil beskrive ham som en kjernekar på alle måter. Han er en ordentlig bondegutt, er direkte, ikke noe tull. Han er oppvokst på gård og flink med jord og skog. Han er også en dyktig jeger, ja, han er flink på alt som har med primærnæring å gjøre, sier Johan Wardeberg.

I nabolaget fulgte de spent med da de skjønte at Statoil gjestet gården til familien Bjone i helga.

- Kommer de med gode nyheter, eller dårlige? Man begynte jo å spekulere, sier Johan Wardeberg.

Fem savnet Søndag kveld kalte Statoil inn til pressemøte på selskapets hovedkontor på Forus i Stavanger. I samråd med de pårørende hadde de bestemt å offentliggjøre navnene på de fem savnede nordmennene. De er:

•Tore Bech (58), Bergen
•Hans M. Bjone (55), Brandbu
•Victor Sneberg (56), Sandnes
•Thomas Snekkevik (35), Austrheim
•Alf Vik (43), Grimstad

<strong>SAVNET:</strong>  Hans M. Bjone (55). Foto: STATOIL
SAVNET: Hans M. Bjone (55). Foto: STATOIL Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer