Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En klar avskjedssøknad

Det kom ikke én reell nyhet fra de rødgrønne, mener Høyre-leder Erna Solberg.

LITE IMPONERT: Høyrelederen Erna Solberg mener regjeringpartienes pressekonferanse var slappe greier. Foto: Berit Roald / SCANPIX
LITE IMPONERT: Høyrelederen Erna Solberg mener regjeringpartienes pressekonferanse var slappe greier. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skulle egentlig være Høyres start på valgkampen i dag, med samtlige av Høyres Stortingskandidater samlet i Høyres hus. Deres leder Erna Solberg hadde invitert både dem og pressen for å få innblikk i Høyres skatteløfte for neste periode. Slik ble det ikke.

Midt i forberedelsene kalte nemlig regjeringen inn til pressekonferanse på samme tidspunkt, med lovnad om servering av planene for fire nye år med de rødgrønne på uteserveringen i Saras telt et steinkast unna Høyres hus.

Dermed måtte Høyre hive seg rundt, og valgte i stedet og servere pressen nok en lunsj etter at de rødgrønne hadde snakket ferdig. I stedet for å snakke om egen skattepolitikk, valgte Erna Solberg og slå tilbake mot motstanderne.

- Velgerne stemmer ikke av takknemlighet over hva en regjering sier at de allerede har gjort. Dette var et selvgodt gjesp fra de rødgrønne, og en klar avskjedssøknad. Men hvis de skal vinne valget må de være mer konkret på hva de lover at de skal gjøre, og hvordan de skal gjøre det, sier Solberg.

- Ikke én reell nyhet
Mens Jens Stoltenberg hadde snakket om «håp til velgerne» som et viktig valgkampslagord, mener Solberg det ikke fantes mye av det i regjeringens redegjørelse.

- Det finnes ikke én reell nyhet i det de sier i dag. Det eneste som kommer tydelig fram , og som jeg synes er veldig trist, er at Arbeiderpartiet kommer til å være nei til EU i neste periode. De kommer ikke til og sloss, og de rødgrønne har ikke avklart hva de kommer til å gjøre i noen uenighetspunkter. De har ikke sagt noe om hvordan skattenivået vil utvikle seg, eller om det blir utbygging eller ikke i Lofoten og Vesterålen. De gir ikke mye håp til velgerne om å få avklaring i dette før valget, sier Solberg.

Oljepenger skal fylle formueskatten
Regjeringen gikk i sin tale hardt til angrep på Høyre og Frp, som begge har varslet at de vil fjerne formueskatten hvis de får slippe til. Oppfordringen om å fortelle hvor de borgerlige har tenkt til å ta de 12 milliardene dette vil koste fra, ble gjentatt flere ganger.

- Mitt motsvar er: Hva skal de 500 milliardene vi får inn i ekstra oljepenger gjennom handlingsregelen de neste ti åra brukes til? Der ligger det rom for å satse på både samferdsel, klima, skole og utdanning, og fjerning av formueskatten, mener Solberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!