- UTROLIG STORT Jonas Gahr Støre og Anniken Huitfeld kan feire et strålende valgresultat. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- UTROLIG STORT Jonas Gahr Støre og Anniken Huitfeld kan feire et strålende valgresultat. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- En klar beskjed til regjeringen

Jonas Gahr Støre mener valgresultatene er en tydelig melding til Høyre og Frp før valget i 2017.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk opp på scenen til trampeklapp etterfulgt av taktfaste rop, «Jonas, Jonas, Jonas».

- Dette er utrolig stort. Vi har gjort det beste kommunevalget noe norsk parti har gjort på tre tiår, sa Støre i det som må kunne kalles en seierstale fra Ap's valgvake i Oslo.

- Det gjenstår ennå telling, men vi kan si at vi nådde de målene vi satte oss, og at Arbeiderpartiet er ett av valgets store vinnere, sa han videre.

Storbyparti Før valget var det Høyre-styre i tre av landets fire største byer.

- Nå er det omvendt. Arbeiderpartiet er storbypartiet. Vi har ikke bare vunnet kommunene. Det ligger også an til at Arbeiderpartiet blir størst i 17 av 19 fylker, sa Støre til enorm jubel.

Partilederen ble gjentatte ganger avbrutt av ellevill jubel fra de fremmøtte på Ap's valgvake i Folkets Hus.

- Flertallet som ga Norge Høyre/Frp-regjering er borte, konstaterte Støre.

- Et nytt flertall tar form. Det er vår oppgave å fylle det med innhold. Vi skal bygge brede allianser for våre løsninger. Vår vei er ikke å gå alene, sa Støre videre.

Frierferd Partilederen begynte umiddelbart sitt frieri til viktige samarbeidspartier.

- Jeg vil hilse våre venner i Senterpartiet, som går frem, og jeg vil hilse til SV som holder stand. Jeg vil også hilse til KrF og Venstre, som vi samarbeider med i mange kommuner. Jeg vil også hilse til Miljøpartiet De Grønne, sa Støre.

- Nå i kveld, kjære venner, skal vi nyte dette resultatet. Nyt en av de store kveldene i historien for vårt flotte parti, avsluttet Støre fra podiet.

- Klar beskjed til regjeringen På vei fra Arbeiderpartiets valgvake til partilederrunden på Stortinget sier Gahr Støre at han ikke er overrasket over valgresultatene.

- Etter skolevalgene hadde jeg en følelse av at dette kunne gå mot et godt resultat. Da disse tallene begynte å vise seg, var det en lettelse og stor glede, sier han.

Ap-lederen sier valgresultatet bør oppfattes som et klart signal til den sittende regjeringen.

- Det er en klar beskjed til regjeringen. De har vel tilsammen ikke hatt lavere oppslutning siden midten av 90-tallet. Dette sender et viktig signal.

- Hvor viktig er dette resultatet for deg personlig?

- Det var veldig flott for meg, men jeg er ikke viktigst her. Jeg har forsøkt å støtte opp for de lokale kandidatene, når det gir gode resultater er det selvfølgelig gledelig, sier Gahr Støre på vei til Stortinget.

Få med deg de siste valgnyhetene i vårt livestudio og direktesending fra Valgboden her.

STÅENDE APPLAUS: «Jonas, Jonas, Jonas!» ropte partifellene taktfast da partileder Jonas Gahr Støre entret podiet i Folkets Hus.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STÅENDE APPLAUS: «Jonas, Jonas, Jonas!» ropte partifellene taktfast da partileder Jonas Gahr Støre entret podiet i Folkets Hus. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer