SLO KLOVN: Mattias Roos hadde liten sans for klovnestrekene han og mormora ble utsatt for, og slo til klovnen. Foto: Privat
SLO KLOVN: Mattias Roos hadde liten sans for klovnestrekene han og mormora ble utsatt for, og slo til klovnen. Foto: PrivatVis mer

En klovn hoppet fram for å skremme Mattias (24) og mormor: - Jeg ble redd og slo til ham

Klovnestreker fikk følger i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den senere tiden har det blitt begått klovnestreker i hytt og pine. Klovnehysteriet startet allerde i begynnelsen av august, da rapporter om skumle klovner, som snek seg rundt i skogen i Greenville i South-Carolina, dukket opp.

Siden har klovner blitt observert i mange stater i USA, og trenden har spredd seg til mange land, også til Norge. Klovnene har skremt folk og gitt politiet mye å gjøre flere steder i landet.

Og klovnene får også unngjelde.

Søndag kveld var Mattias Roos (24) ute og gikk en tur i Gamleby i Sør-Sverige med sin 80 år gamle mormor.

Ble skremt - slo

Plutselig hoppa en person utkledd som en klovn fram fra buskene og skremte både Roos og mormora.

- Jeg ble redd, snudde meg og slo til ham, forteller Roos til Expressen.

Slaget sendte klovnen i bakken, før han kom seg på bena igjen og løp av gårde.

- Jeg tenkte ikke så mye, jeg reagerte bare på refleks, forteller Roos til Dagbladet.

- Hvordan reagerte mormor?

- Hun forstod ikke hva som skjedde.

Irritert

Roos er ganske irritert over at klovnen hoppet fram foran hans 80 år gamle mormor.

- Hun kan ikke gå uten rullator eller hjelp. At noen hopper fram og skremmer henne sånn kan jo ende på hvilken som helst måte, sier Roos.

I etterkant av episoden skrev han et innlegg på Facebook som har blitt delt nesten 3000 ganger.

«Til deg din lille drittunge som hoppa ut foran meg når jeg var på vei inn med min gamle mormor til hennes leilighet i Gamleby, så lurer jeg på hva i helvete du tenkte!!!?», skriver Roos.

«Jeg har vondt i hånda men jeg håper du har mer vondt».

Håper det tar slutt

I etterkant har Roos anslått klovnen til å være rundt 15 år. Han presiserer også at han reagerte i selvforsvar og at han ikke ønsket å skade noen.

- Det føles ikke bra at jeg gjorde det. Samtidig så må han jo regne med at man kan reagerer sånn om man blir skremt. Jeg er ingen voldsom person, jeg liker absolutt ikke å slåss, sier Roos.

Nå håper han at klovneskremmingen snart tar slutt.

- Det virker som det er flest ungdommer som gjør det. Om de skjønner at det er idotisk, så kanskje de slutter, sier Roos.

Klovneforbud på skole

Også i Norge har klovner blitt utsatt for slag. En mann som var ut og gikk tur i Fredrikstad i forrige uke, ble skremt av to klovner. Da slo han i affekt.

På Twitter skrev politiet:

«En klovn fikk seg ett berettiget slag da han skremte en turgåer som gikk med musikk på ørene».

Rødsmyra skole på Kråkerøy i Fredrikstad har også nedlagt forbud mot klovnekostymer til Halloween, som følge av klovnehystrien den siste tiden, skriver NTB.

- Det har vært mye snakk om klovner på skolen, og det er mange som er redd for klovner. Dermed ble de enige om at det er greit å ha en fest uten klovner, forklarer rektor Karin Lo Edvardsen til Fredriksstad Blad.