Unge prioriteres i vaksinerekkefølgen

- En knyttneve i magen

Aldersgruppa 25 til 39 år har mange andre ting enn en nært forestående vaksine å glede seg over, mener statsminister Erna Solberg. Det har skapt reaksjoner.

PRIORITERER DE UNGE: Statsminister Erna Solberg la fram regjeringens nye strategi for coronavaksine. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen har besluttet at aldersgruppene 18-24 år og 40-44 år vil få tilbud om vaksine samtidig, etter at alle over 45 år er vaksinert.

Helt til sist i køen står aldersgruppa 25-39 år, i tråd med Folkehelseinstituttets anbefaling.

- Unnskyld til alle fra 25 til 39 år, men de har mange andre ting å glede seg over i livet, sa statsminister Erna Solberg (H) under onsdagens pressekonferanse.

Solberg påpekte at mange unge har blitt hardt rammet av tiltakene, og at en prioritering av de yngste over 18 år vil bidra til å bremse smittespredningen.

- En knyttneve i magen

Sitatet vekket raskt reaksjoner i sosiale medier - spesielt blant personer som nå er står sist i køen.

Kristin Bentdal Larsen var blant dem som kastet seg over tastaturet etter pressekonferansen. I et debattinnlegg skriver 33-åringen at hun mener statsministeren bidrar til å bagatellisere andre gruppers ofre, ved å spesielt trekke fram de unge.

- Jeg tror ikke vi kommer noen vei ved å sette grupper opp mot hverandre. Tiltakene har vært harde for alle, sier hun til Dagbladet.

Larsen var forberedt på at hun og jevnaldrende kom til å bli plassert sist i vaksinekøen. Det opplevdes likevel som en knyttneve i magen å få det bekreftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer