- En kongelig romanse uten sidestykke

Nyhetsbyrået Retuers omtaler Mette-Marit som «Askepotten fra Kristiansand», og skriver at dagens forlovelse «setter kronen på en kongelig romanse uten sidestykke». Les hva utenlandske medier i dag skriver om Mette-Marit og kronprins Haakon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Reuters andre store internasjonale nyhetsbyråer, som Associated Press, fokuserer på at Mette-Marit har en sønn fra et tidligere forhold, og den etterhvert så mye omtalte «utagerende festingen». Nyhetstjenesten Ananova bruker tittelen «Unmarried mother in line to be Norwegian queen».

Les mer:

Norway's crown prince to marry single mother - Reuters

Unmarried mother in line to be Norwegian queen - Ananova

- Alenemoren fikk drømmeprinsen

«Nu kan hon bli Norges drottning» skriver den svenske avisen Aftonbladet. «De träffades på en rockfestival. Och den ensamma mamman fick sin drömprins» skriver konkurrenten Expresseen, som slår fast at da nyheten fra tidligere i høst om at paret skulle flytte sammen slo ned som «en bomb i Norge». Det svenske nyhetsbyrået TT slår fast at Mette-Marits bakgrunn har «orsakat en hel del rabalder»

Les mer:

Nu kan Mette-Marit bli Norges drottning - Aftonbladet

Kronprins Haakon och Mette-Marit gifter sig - Expressen

Norske kronprinsen förlovad - Dagens nyheter/TT

- Debatten raser i Norge

I Danmark har B.T., som nylig ble kjøpt av norske Orkla, forlovelsen som sitt toppoppslag. Jyllandsposten kan fortelle at det danske kongehus ennå ikke har sendt noen gratulasjoner.

- Ved slike anledninger pleier dronningen og hennes familie å handle privat, og uttalelsene blir ikke offentliggjort, som de gjør i Norge, opplyser en talsmann for det danske hoff.

Tabloidavisen Ekstrabladet skriver om norsk presse som «længe har svælget i forholdet

mellem den norske kronprins og den enlige mor Mette-Marit.... Debatten har raset i Norge om hvorvidt, hun var det rette parti for kronprinsen.»

Les mer:

Kongeligt bryllup i Norge i august - B.T

Kongeligt bryllup i Norge til sommer - Jyllandsposten

Den norske kronprins forlovet> - Ekstrabladet