Skei Grande kalte Ap misunnelige:

- En kopi av Frp's retorikk

Jonas Gahr Støre forstår ikke hva Venstre-lederen holder på med om dagen. I går kalte hun Ap's forslag om elbiler misunnelse.

RISTER PÅ HODET: Jonas Gahr Støre mener Venstre er i ferd med å bli som Frp når Trine Skei Grande kaller Ap's elbil-forslag for misunnelse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RISTER PÅ HODET: Jonas Gahr Støre mener Venstre er i ferd med å bli som Frp når Trine Skei Grande kaller Ap's elbil-forslag for misunnelse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sitt alternative budsjett foreslår Arbeiderpartiet å fjerne momsfritaket på elbiler som koster mer enn 600 000 kroner.

Det betyr at dersom elbilen koster 800 000 kroner, må en kjøper betale 25 prosent moms på summen som overstiger 600 000. Elbiler som koster mindre enn 600 000 ønsker Ap å gi fortsatt momsfritak.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) mener dette handler om at Ap er misunnelig på nordmenn som har råd til dyre elbiler:

- Arbeiderpartiet vil øke momsen på de dyreste el- bilene - så da veit vi det: Misunnelsen er en større drivkraft enn ønske om en bilpark med nullutslippsbiler, skrev Venstre-lederen på Twitter i dag.

Forbauset over kritikken

Ap-leder Jonas Gahr Støre forstår ikke hva Skei Grande holder på med.

- Jeg hadde ikke ventet dette fra Trine Skei Grande. For meg sier det noe om hvor Venstre har havnet, hva slags selskap de faktisk er i nå til dags. Når tiltak som bidrar til en mer rettferdig elbil-satsing, og frigjør midler til ladestasjoner, blir sett på som misunnelse - da må Skei Grande gå i seg selv. Og dette kommer fra en regjering som har gitt enorme skattekutt til de med mest, som nå altså er urolig for mer rettferdig beskatning handler om misunnelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer