Anslag fra Pentagon:

En krig med Nord-Korea kan drepe 10 000 soldater på få dager

Dystre spådommer fra det amerikanske militæret.

AMPERT: Det første året for Donald Trump som president har vært innholdsrikt. Se hvordan han har taklet atomtrusselen fra Nord-Korea og diktator Kim Jong-un. Video: CNN/Reuters/DRPK Today Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Under en militærøvelse på Hawaii i forrige uke ble det kjent hvordan den amerikanske militærledelsen ser for seg en mulig krig med Nord-Korea. New York Times har fått kjennskap til hvordan Pentagon tror at en potensiell krig med den koreanske atommakten kan utspille seg.

Noen av de store problemene for amerikanske styrker med en militæraksjon mot Nord-Korea vil blant annet være den begrensete muligheten til å evakuere skadde soldater fra den koreanske halvøya.

Det problemet kan bli ytterligere akutt dersom Nord-Korea tar i bruk kjemiske våpen. En militæraksjon vil også kreve at USA flytter store mengder overvåkingsfly fra Midtøsten og Afrika til Stillehavet for å støtte landstyrkene.

- Brutalitet

Deltakerne på øvelsen i Hawaii fikk høre at om lag 10 000 amerikanske soldater kunne miste livet i krigshandlinger allerede i de første dagene av en krig. Antallet sivile drepte vil trolig være mange tusen, kanskje hundretusenvis, ifølge New York Times.

Både stabsjefen for den amerikanske hæren, general Mark Milley, og general Tony Thomas, som har ansvaret for spesialoperasjonskommandoen, var til stede under øvelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer