Anslag fra Pentagon:

En krig med Nord-Korea kan drepe 10 000 soldater på få dager

Dystre spådommer fra det amerikanske militæret.

AMPERT: Det første året for Donald Trump som president har vært innholdsrikt. Se hvordan han har taklet atomtrusselen fra Nord-Korea og diktator Kim Jong-un. Video: CNN/Reuters/DRPK Today Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Under en militærøvelse på Hawaii i forrige uke ble det kjent hvordan den amerikanske militærledelsen ser for seg en mulig krig med Nord-Korea. New York Times har fått kjennskap til hvordan Pentagon tror at en potensiell krig med den koreanske atommakten kan utspille seg.

Noen av de store problemene for amerikanske styrker med en militæraksjon mot Nord-Korea vil blant annet være den begrensete muligheten til å evakuere skadde soldater fra den koreanske halvøya.

Det problemet kan bli ytterligere akutt dersom Nord-Korea tar i bruk kjemiske våpen. En militæraksjon vil også kreve at USA flytter store mengder overvåkingsfly fra Midtøsten og Afrika til Stillehavet for å støtte landstyrkene.

- Brutalitet

Deltakerne på øvelsen i Hawaii fikk høre at om lag 10 000 amerikanske soldater kunne miste livet i krigshandlinger allerede i de første dagene av en krig. Antallet sivile drepte vil trolig være mange tusen, kanskje hundretusenvis, ifølge New York Times.

Både stabsjefen for den amerikanske hæren, general Mark Milley, og general Tony Thomas, som har ansvaret for spesialoperasjonskommandoen, var til stede under øvelsen.

- Brutaliteten i dette vil overgå opplevelsene til en hver nålevende soldat, skal Milley ha sagt, ifølge avisa.

USAs president Donald Trump har drevet en intens, offentlig ordkrig med Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un.

Den isolerte kommuniststaten deltok under OL hos naboene i Sør-Korea, og Kim Jong-uns søster, Kim Yo-jong, på VIP-tribunen nær USAs visepresident, Mike Pence, og representanter for Nord-Korea hadde også samtaler med Sør-Koreas president, Moon Jae-in.

Siden har Nord-Korea sagt seg villig til å sette seg ned ved forhandlingsbordet med USA. Trump sa denne uka at USA også var villige til å gå i samtaler, men bare dersom Nord-Korea går med på forhandlinger om å atomprogrammet sitt.

- Katastrofalt

Pentagon understreker imidlertid at planleggingen på Hawaii ikke innebærer at Trump til tross for sin aggressive ordbruk har bestemt seg for å gå til krig mot Nord-Korea.

Tidligere har USAs forsvarsminister, Jim Mattis, gitt uttrykk for at en krig med Nord-Korea vil være «katastrofal», og han skal i harde ordelag ha argumentert internt i Trump-administrasjonen for en diplomatisk løsning på krisa.

Samtidig har han også beordret USAs generaler om å være forberedt på alle typer militæroperasjoner mot Nord-Korea. Ammunisjon skal allerede være utplassert på ulike plasser i Stillehavs-området.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer