Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En krigserklæring

PARIS (Dagbladet): Frankrike er rystet etter at statens høyeste representant på Korsika fredag kveld ble skutt ned på åpen gate i byen Ajaccio. Drapet på Claude Erignac markerer en klar opptrapping av volden på øya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen har påtatt seg ansvaret, men alt peker mot nasjonalistene. To mistenkte personer satt i avhør i går kveld.

- Det er en klar krigserklæring. Det gjenstår å se hvem som har erklært krig og hvilken krig, skrev avisa Libération i går, uten å vente på at nasjonalistene påtok seg ansvaret.
Den forbudte nasjonale frigjøringsbevegelsen FLNC, i bitter intern strid, endte sin sju måneder lange våpenhvile 26. januar og gjenopptok kampen for økt selvstyre. Men nasjonalistene har hittil nøyd seg med hyppige bomber mot offentlige bygninger og banker. Det er første gang på 20 år en offentlig representant blir drept.

Rasende Chirac

- Drapet på statens representant på Korsika er svært alvorlig og en barbarisk forbrytelse som det ikke finnes maken til i historien, sa president Jacques Chirac i går.
Innenriksminister Jean-Pierre Chevhnement, som umiddelbart dro til Korsika i går sammen med statsminister Lionel Jospin og antiterrorspesialister, sa at han ikke ville la det bli barbariske tilstander på øya, og at Korsikas framtid står på spill.

Fire skudd

Øyenvitner så de to mistenkte i nærheten av der Claude Erignac (60) ble drept med fire kuler i nakken og ryggen. Han hadde parkert bilen etter å ha satt av sin kone for å gå på konsert. Våpenet, en 9 millimeter Beretta, ble funnet i blodpølen ved siden av liket. Pistolen var stjålet ved et angrep mot en politistasjon 6. september.

Claude Erignac hadde aldri fått trusler og nektet å ha livvakt.
Politiet etablerte øyeblikkelig veisperringer og kontrollerte alle atkomstveier for å forhindre at gjerningsmennene skulle flykte fra Korsika.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!