- En krigserklæring

Muhammed-tegningene er en krigserklæring mot Islam, sier mullah Krekar til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en krigserklæring, sier Krekar til Dagbladet.no om Muhammed-tegningene som er publisert i danske Jyllands-Posten og den kristne avisen Magazinet.


Ifølge
Nettavisen skal mullah Krekar ha sagt at «krigen har startet» og at «om den danske eller norske regjeringen beklager eller ikke betyr ingen ting». Overfor Dagbladet.no avviser Krekar at han har sagt dettte.

- Jeg har sagt en setning. Jeg har ikke sagt at dette er krig. Det er bare en setning jeg sier og har sagt, og det er at disse tegningene er en krigserklæring. Jeg sa det til en journalist på arabisk, sier Krekar fra sin leilighet i Oslo.

- Gud forby

Mullah Krekar har tidligere sagt at han har hele sin familie; sin kone, to jenter og to gutter mellom ti og 19 år i Norge, og at han ville ha sveket hele deres fremtid om han oppfordret til terror mot norske mål.

- Måtte Gud forby at noen skulle sprenge seg midt på den travleste handlegaten i Oslo. Hvem kunne vel ikke blitt drept der? Det kunne være Brynjar Meling, Geir fra Nettavisen eller min datter, sa Krekar i april 2004.

I kveld avviser han overfor Dagbladet.no at han har sagt at Norge er i krig med Islam, men han vil ikke si mer om hva han mener om karikaturene av Muhammed.

- En krigserklæring