Listhaug advarer Erna:

- En krigs­erklæring

Sylvi Listhaug sier det vil være en krigserklæring mot Fremskrittspartiet hvis regjeringen foreslår at iskanten skal bevege seg sørover. KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vender seg i stedet mot Arbeiderpartiet.

ADVARER: Tidligere oljeminister Sylvi Listhaug advarer Erna Solberg om å flytte iskanten sørover og gå til Arbeiderpartiet. Det er akkurat det KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ønsker. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ADVARER: Tidligere oljeminister Sylvi Listhaug advarer Erna Solberg om å flytte iskanten sørover og gå til Arbeiderpartiet. Det er akkurat det KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ønsker. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Iskanten blir en av vårens største politiske saker og Ropstad avviste igjen Frp's standpunkt om en såkalt dynamisk iskant, det vil si at grensen for olje- og gassutvinning i nord kan bevege seg nordover og åpne nye områder.

I stedet fridde han til Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre:

- Det kommer ikke på tale med en dynamisk iskant. Derfor vil jeg også utfordre de andre store partiene, de må ta et standpunkt for miljø og klima. Det betyr noe hva Arbeiderpartiet mener. Støre bør bruke all sin makt for å si at han står på rett side i kampen om iskanten, sa Ropstad i sin tale til KrFs landskonferanse.

Den STORE klimasaken

Kristelig Folkeparti er denne helgen samlet til landskonferanse på Gardermoen og det er bare centimetere mellom smørblide KrF-ere etter at Frp gikk ut av regjering - og tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide gikk inn.

Iskanten i Barentshavet var den eneste aktuelle politiske saken Ropstad varslet i talen, en sak han omtaler som den viktigste klima- og miljøsaken i Norge etter at vern av Lofoten, Vesterålen og Senja virker å være vunnet uansett hvilken regjering Norge får.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer