- En krigserklæring

President Donald Trump har bestemt at New York ikke skal settes i karantene. Det skjer etter at New York-guvernør Andrew Cuomo anklaget presidenten for å true med krig.

IKKE ENIGE: New York-guvernør Andrew Cuomo gikk hardt ut mot president Donald Trumps forslag. Video: CNN. Foto: AP Photo/Seth Wenig, Cuomo og Pablo Martinez Monsivais, Trump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Trump sa lørdag at han vurderte å innføre karantene for New York og omegn for å hindre folk derfra i å reise til andre deler av landet. Det utløste kaos og sinne fra New York-guvernør Andrew Cuomo.

- Det vil være en føderal krigserklæring mot delstatene, sa Cuomo til CNN om Trumps forslag, som skal ha kommet fullstendig overraskende.

Seinere lørdag kveld gjorde Trump det omsider klart at han dropper planene.

- Ikke nødvendig

– En karantene er ikke nødvendig, skriver Trump på Twitter.

Han skriver videre at han har rådført seg med ekspertgruppen i Det hvite hus og snakket med guvernørene i New York, New Jersey og Connecticut og har bedt det amerikanske folkehelseinstituttet (CDC) om å utstede strenge reiseforskrifter. Disse skal håndteres av guvernørene i samarbeid med den føderale regjeringen.

Visepresident Mike Pence fulgte senere på kvelden opp med at CDC oppfordret alle til å avstå fra alle ikke-presserende reiser de neste 14 dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer