- En kristen kriger kuttet hodet av IS-medlem i Syria for å hevne henrettelser

Skulle hevne halshugginger utført av IS i regionen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syriske kilder melder at en kristen kriger kuttet hodet av et medlem av terrorguppa Den islamske staten (IS) i Hasakah-provinsen i Syria tidligere denne uka.

Mannen skal ha brukt et skarpt verktøy for å kutte av terroristens hode da han fant mannen i landsbyen Tal Shamiram torsdag.

Skulle ta hevn Hendelsen fant sted etter at den kurdiske Sotaro-styrken hadde vært på offensiven mot IS i den nordøstlige delen av Syria. Målet var å presse dem ut av assyriske landsbyer i Hasakah-provinsen, ifølge Reuters.

- Han tok ham til fange, og da han fant ut at mannen var et IS-medlem, kuttet den assyriske krigeren av ham hodet for å hevne handlingene IS har begått i regionen, sier observatør Rami Abdel Rahman, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Massehenrettelser Den kristne krigeren skal være assyrer, som er en minoritetsgruppe i Syria. Han er også medlem av Sotaro-styrkene, som kjemper under kurdisk flagg mot IS.

IS utøver ifølge AFP stor kontroll i Hasakah-provinsen hvor hendelsen fant sted.Ofølge The Independent har IS utført offentlige halshugginger og massehenrettelser av kristne og kurdere i regionen den siste tida.

Slår tilbake Det er en kjent sak at IS viser liten nåde overfor dem som ikke sverger sin lojalitet til Den islamske staten.

I forrige uke kom meldingen om at IS skal ha drept flere hundre sivile i Palmyra, og at de fleste av disse skal ha vært kvinner og barn.

Nå sier rapportene fra området at Syria slår tilbake. Reuters skriver at det syriske luftvåpenet har gjennomført 15 bombetokt like ved den antikke ruinbyen.

ØYE FOR ØYE, TANN FOR TANN: En assyrisk kriger skal ha kuttet av hodet på et IS-medlem for å hevne den ekstremistiske gruppens massehenrettelser av kristne. Hendelsen fant sted i Hasakah-regionen, nordøst i Syria.
ØYE FOR ØYE, TANN FOR TANN: En assyrisk kriger skal ha kuttet av hodet på et IS-medlem for å hevne den ekstremistiske gruppens massehenrettelser av kristne. Hendelsen fant sted i Hasakah-regionen, nordøst i Syria. Vis mer