- En kromosomfeil i kjønnsorganet

Ropstad-yndling i KrF får kjeft for påstand om intersexbarn. Ap ber KrF-lederen ta avstand fra kommentaren.

KLARER DU TO, KLARER DU OGSÅ TRE? Kjell Ingolf Ropstad og KrF ønsker ikke et tredje juridisk kjønn. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KLARER DU TO, KLARER DU OGSÅ TRE? Kjell Ingolf Ropstad og KrF ønsker ikke et tredje juridisk kjønn. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Intersexkjønn er en kromosomfeil på kjønnsorganet som gjør at du ved fødsel ikke kan se om personen er naturlig gutt eller jente, forklarer Truls Olufsen-Mehus i en Facebook-video.

KrFs ordførerkandidat i Hammerfest, Truls Olufsen-Mehus, har også laget et opprop mot Arbeiderpartiets forslag om å innføre et tredje juridisk kjønn i Norge.

Over 18 000 mennesker har signert oppropet. Ap-forslaget ble behandlet og nedstemt onsdag kveld.

- Ukristelig

Espen Esther Benestad forteller Dagbladet at variasjoner i kromosomer kan være bakgrunnen for at et barn fødes med intersexkjønn. Men det er ingen feil og uansett en voldsom forenkling av virkeligheten, understreker Benestad.

- Det finnes også en rekke andre grunner til intersexkjønn. Det har med gener å gjøre, organer som ikke utvikles, kjønnshormoner eller kromosomvariasjoner. Rundt én prosent av alle mennesker som fødes kan kalles intersex, og de er en del av skaperverket vårt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer