En krone for Global Money

Etter generalforsamlingen 23. mars har Global Money Games' aksjekurs blitt redusert til en tiendedel. Aksjekursen er i dag bare én krone - i oktober sto den i 60 kroner. Kursraset er dramatisk, og selskapets framtid er usikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

98,32 % ned på under et halvt år. Det er realiteten for aksjene i spillfiaskoen Global Money Games. Selskapets internettspill, Global Stock Games, fenger bare 50 spillere i døgnet.

Likevel viste flere av eierne i det omstridte selskapet vilje til å gå inn med mer kapital på generalforsamlingen. Uten tilførsel av kapital har Global Stock Games bare penger til å drive ut juni måned.

Selv om pengeproblemene er den mest umiddelbare trusselen, kan det norske justisdepartementet bidra til at skyene mørkner ytterligere over Global Money Games. Departementet påstår at Global Money Games og deres internettspill, Global Stock Games, er norsk, og at det dermed er underlagt norsk lotterilov. Med lotteriloven i hånd prøver departementet å stoppe spillet, fordi dets formål ikke er å berike en ideell organisasjon.

Styreformann Pål Atle Skjervengen har flere ganger, og seinest i et svar på henvendelsen fra departementet som kom midt i mars, forsøkt å forklare for departementet at norsk lov ikke gjelder for et selskap som drives fra Sveits, har sveitsisk lisens og en stab som bor og jobber i Sveits. Forsøkene på å overbevise departementet har falt fullstendig i fisk, og nå har ekspedisjonssjef Per Arne Skogstad oversendt saken til politiet.