- En kul historie, men bare tull

Putin reddet ikke TV-team, mener norsk viltekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da den norske statsministeren Jens Stoltenberg var på jakt i helga, skjøt han fire-fem ringduer med ei hagle på et jorde i Akershus.

Sjansen er stor for at Stoltenbergs russiske kollega, stålmannen Vladimir Putin, kommer til å trekke lett overbærende på smilebåndet dersom informasjonen om nordmennenes jaktnovise av en statsminister lekker ut i russiske presse.

Den samme pressen meldte nemlig at Putin reddet et helt TV-team fra statskanalen Rossiya da han skjøt en angripende sibirisk tiger i helga. Riktignok med bedøvelsespil, skriver Russia Today, men ikke mindre imponerende av den grunn.

Er det egentlig sant?

Utenlandske aviser har selvsagt kastet seg over historien om den russiske bjørnen og tigeren - og i tillegg har flere norske medier i dag mesket seg med godt viltstoff fra landet i øst. 

Men hvor mye sannhet er det egentlig i historien? Enkelte bloggere, både her hjemme og i utlandet, hevder at nyheten fra Russland er intet mindre enn rein propaganda, og dermed må avvises. 

For er det egentlig slik at en angripende tiger vil falle om i søvn sporenstreks etter å ha fått en bedøvelsespil i muskelen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer