Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En kunstig og merkelig ordning

Stortinget kjøper ingen klimakvoter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget betaler ikke en krone i CO2-kvoter når nasjonalforsamlingens folkevalgte reiser med fly til utlandet.

Regjeringen måtte tåle kritikk for slapp klimasatsing etter at statsbudsjettet for neste år ble lagt fram fredag. Men når det kommer til å betale for sine CO2-utslipp, står det 1-0 til Stoltenberg mot Stortinget.

Stortingsdirektør Hans Brattestå kaller kvoteordningen for «en kunstig og merkelig ordning» og «avlat», skriver Dagsavisen.

I samarbeid med Framtiden i våre hender har avisen regnet ut at Stortinget ville ha betalt 184.000 kroner for sine internasjonale flyreiser i 2006.

Beslutning om å kjøpe klimakvoter for alle ansatte i staten på internasjonale flyginger ble kunngjort av statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i hans forrige nyttårstale.

- Hvis bare noen få gjør dette, betyr det lite. Hvis mange blir med, betyr det mye. Vi ønsker å sette et eksempel. Vi håper at bedrifter, organisasjoner og andre land vil følge etter, sa Stoltenberg.

Så langt har Stortinget altså ikke fulgt oppfordringen.

(NTB)

NEGATIV TIL KLIMAKVOTER: Stortingets direktør Hans Brattestå kaller kvoteordningen for «en kunstig og merkelig ordning» og «avlat». Stortinget betaler ikke en krone i CO2-kvoter når nasjonalforsamlingens folkevalgte reiser med fly til utlandet. Foto: Jaques Hvistendahl
NEGATIV TIL KLIMAKVOTER: Stortingets direktør Hans Brattestå kaller kvoteordningen for «en kunstig og merkelig ordning» og «avlat». Stortinget betaler ikke en krone i CO2-kvoter når nasjonalforsamlingens folkevalgte reiser med fly til utlandet. Foto: Jaques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media