Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En kvinne og to menn drept på Valdresekspressen

Gjerningsmannen er innlagt på Haukeland.

 BUSSDRAMA:  Mandag ble tre personer drept om bord på Valdresekspressen på vei opp fra Årdal og østover. Foto: Stig Laberg Øvstetun
BUSSDRAMA: Mandag ble tre personer drept om bord på Valdresekspressen på vei opp fra Årdal og østover. Foto: Stig Laberg Øvstetun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge bt.no er de omkomne en kvinne og to menn. Politiet bekrefter at de kjenner identiteten til de tre omkomne.

De drepte er:

Bussjåfør - mann (50-årene), norsk statsborger.
Passasjer - kvinne (19), norsk statsborger.
Passasjer - mann (50-årene), svensk statsborger.

Til Haukeland Kommunikasjonsrådgiver Anette Hellstrøm ved Haukeland universitetssykehus sier til Dagbladet at den pågrepne mannen er ankommet sykehuset med helikopter. Han skal ifølge en melding fra Haukeland universitetssjukehus være lettere skadet.

Refsnes opplyser til TV 2 at politiet jobber med å kontakte alle de pårørende.

- Politiet jobber på åstedet med Kripos. Gjerningsmannen vil bli avhørt, sier politiadvokaten.

Brannvesenet først Brannvesenet kom til stedet før politiet, og de pågrep da mannen.

- Da politiet kom fram, viste det seg at tre personer er drept av en mann som ikke er etnisk norsk. Han ble tatt hånd om av politiet, etter at han først ble tatt hånd om av brannvesenet, sa assisterende stabssjef Odd Arve Solvåg ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet tidligere.

- Det ble først meldt som en trafikkulykke, og derfor var brannvesenet først på stedet, sier Solvåg.

Politiet tror ikke flere befant seg på bussen. Det vites ikke hvorvidt pågripelsen foregikk med dramatikk. Mer om gjerningsmannens identitet er ikke kjent.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 17.35. Da gikk opplysningene ut på at bussen var kapret. Valdresekspressen var på vei fra Årdalstangen mot Oslo, og sto i grøfta da vitner kom til stedet. Meldingene gikk først ut på at det dreide seg om en trafikkulykke.

Bussen sto langs riksvei 54 ved Jåteli, en halv kilometer fra brøytestasjonen ved Holsbru mellom Tyin og Årdal, i Årdal kommune.

Andre på ti år For ti år siden ble også en bussjåfør på Valdresekspressen knivdrept av en passasjer. Gjerningsmannen var asylsøker og ble dømt til tvungent psykisk helsevern.

Begge bussjåførene var ansatt i Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB).

Årdal kommune har opprettet pårørendesenter i samfunnshuset Årdalstangen etter busskapringen.

Pårørende kan ringe 57 66 52 21.

 TRE DREPT:  Gjerningsmannen drepte alle personene på bussen. To menn og én kvinne er bekreftet omkomne. Foto: Egil Jørgen Lund / NTB scanpix
TRE DREPT: Gjerningsmannen drepte alle personene på bussen. To menn og én kvinne er bekreftet omkomne. Foto: Egil Jørgen Lund / NTB scanpix Vis mer