- En kvinnestemme ropte «nei, nei, nei, nei». Så lød det som om en sementsekk falt

Naboer til Breviksbrua vitner i retten.

DØDE ETTER FALL: Linn Madelen Bråthen (33) døde etter å ha falt fra Breviksbrua natt til 3. august i fjor. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET, PRIVAT
DØDE ETTER FALL: Linn Madelen Bråthen (33) døde etter å ha falt fra Breviksbrua natt til 3. august i fjor. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET, PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): - Jeg hørte en krangel oppe på brua. En damestemme skrek, hørtes forbannet ut. Jeg kikket opp, og så en lyskledd person løpe mot rekkverket. Så hørte jeg «nei, nei, nei, nei!». Det hørtes veldig desperat ut, sier en mann i 40-åra som bor i nærheten av Breiviksbrua.

Observasjonene hans ble gjort natt til 3. august i fjor, i tidsrommet da Linn Madelen Bråthen (33) døde etter fall fra den 45 meter høye brua. En ekspolitimann (42) er tiltalt for å ha etterlatt henne i en hjelpeløs tilstand, samt for å ha løyet om at han ikke befant seg på brua sammen med henne.

- Hørte fall-lyd Brunaboen forteller at han etter hvert kom til at de oppe på brua kunne ha krangelen for seg selv. Men etter 30 sekunder hørte han en markant lyd.

- Det låt som om en sementsekk treffer bakken, sier han.

- Kan det ha vært et plask? spør aktor Kjetil Omholt.

- Ja, det kan det. Men jeg tenkte ikke mer over det der og da.

- Skrik En annen brunabo (60) forklarer at han våknet av en høylytt diskusjon eller krangel mellom en mann og en kvinne.

- Så hørte jeg kvinnen rope et langtrukket «nei!», som gikk over i et skrik. Det var uhyggelig, sier han.

60-åringen sier det var helt vindstille da han hørte krangelen. Han trodde først lydene kom fra havna og puben der, men etter hvert fikk han oppfatningen at de kom fra brua.

- Hørte rop om hjelp - Det var ei varm natt, og vi hadde vinduene åpne. Jeg lå og døste, og hørte plutselig et rop om hjelp. Så kom et til. Jeg gikk bort til vinduet, det virket som om ropet kom fra vannet og brua.

Det forteller en mann i 50-åra som bor noen steinkast unna Breviksbrua. Ropene han hørte, kom i 03.45-tida natt til 3. august i fjor - samme tidsrom som da Linn Madelen Bråthen (33) døde.

- Jeg har hørt mye skråling fra brua, men dette var et skikkelig rop om hjelp, skikkelig angstfylt. Det ga meg en ekkel følelse, sier mannen.

Han er usikker på om det var en manns- eller kvinnestemme. Da han så ut av vinduet, kunne han ikke se noe.

- Panisk Kona understøtter forklaringen. Hun sier hun så på klokka og derfor er sikker på tidspunktet.

- Jeg hørte ett rop om hjelp da jeg kom tilbake fra toalettet. Mannen min sto i vinduet, og jeg sa: «Herregud, er det noen som roper om hjelp?»

Kvinnen beskriver ropet som i panikk.

- Dersom jeg satt på en stein og en hoggorm plutselig kom rundt beina mine, ville jeg har ropt sånn, sier hun.

Heller ikke hun kan si om ropet kom fra en manns- eller kvinnestemme.

- Det var så i affekt, og da endres stemmen, sier hun.

Da ektemannen ikke så noe, laparet seg og sovnet igjen.

- Konfrontasjon Den tiltalte ekspolitimannen sier han prøvde å hindre Bråthen i å ta livet av seg, men ikke rakk fram før hun hoppet. Politiet mener derimot at han kastet eller dyttet hunne utfor brua, men fikk ikke riksadvokaten med på en drapstiltale ut fra de foreliggende bevisene.

Tidligere i dag har øyenvitner som kjørte over brua i det aktuelle tidsrommet, forklart at de så en mann og en kvinne i en tilsynelatende konfrontasjon. En Securitas-vekter sier han så mannen ligge på bakken med foldede henner, med kvinnen foran seg. Han reiste seg etter hvert opp, og de gikk videre, men han sier det så ut som om det var «veldig dårlig stemning» mellom de to.

Venninner av Bråthen finner det svært usannsynlig at Bråthen tok livet av seg. En av dem sier hun ønsket å konfrontere ekspolitimannen og vennen med seksuelle tilnærmelser han skal ha kommet med, og om nødvendig gå til hans kone og sin samboer - også tiltaltes bestevenn - og fortelle om tilnærmelsene.

- Min første tank da jeg hørte om dødsfallet, var at Linn var blitt drept, sier den 35-årige venninna.