Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  En lærebok for pedofile

Idrettslederen (62) skal ha misbrukt sju gutter seksuelt. Mannens framgangsmåte er rene læreboka for pedofile, ifølge aktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Aktor Harald Grønlien ber om fem års fengsel for den tidligere idrettslederen (62). 62-åringens forsvarer, Halvard Helle, mener mannen må straffes langt mildere. Rogalendingens tilståelse av flere hundre enkeltovergrep må resultere i en betydelig strafferabatt, sa Helle i sin prosedyre i går.

-  Strafferabatt

-  Hans tilståelse har spart samtlige av de fornærmede belastningen ved å ikke være sikre på å bli trodd. Den har også spart store ressurser for Stavanger-politiet i en periode hvor de hadde andre, store saker å stri med, sa Helle.

Uten tilståelsen ville rettssaken tatt flere uker, mener han.

-  I sedelighetssaker er det viktig at det gis en konkret og målbar strafferabatt. Det må synliggjøres at det faktisk lønner seg å tilstå, sa Helle.

Han ba om at 62-åringen fra det lille øysamfunnet i Rogaland må behandles på mildeste måte.

Aktor, førstestatsadvokat Harald Grønlien, sa at hans påstand om fem år egentlig var i minste laget. Hans framstilling av den tiltalte, var en mann som kynisk og systematisk misbrukte gutter helt ned i 13-årsalderen. Og det i et omfang som statsadvokaten aldri har sett eller hørt maken til.

-  Fikk barnas tillit

-  Den måten tiltalte har opptrådt på, kunne nærmest inngått i en lærebok for pedofile overgripere. Han får kontakt med barn og får deres tillit. Han opparbeider også tillit hos guttenes foreldre. Han legger opp til å komme på tomannshånd med barna. Når han nærmer seg de utuktige handlingene, ufarliggjør han dem, sa Grønlien.

Grønlien stilte også spørsmål ved hvor dypt 62-åringens tilståelse egentlig stikker. Mannen har aldri innrømmet noe som ikke politiet la fram bevis for først.

MISBRUKTE SIN STILLING: Rettssaken mot Finnøy-mannen (62) som er tiltalt for å ha misbrukt sju unge gutter. Her er statsadvokat Harald Grønlien og forsvarer Halvard Helle.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media