Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En landslagskeeper skal aldri true med noe slikt

Dette tyder på at landslagsledelsen ikke bare må lære spillerne å spille fotball, men også å oppføre seg ordentlig, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold.

SKAL IKKE TRUE JOURNALISTER: Generalsekretær Per Edgar Kokkvold mener dette ikke er akseptabel opptreden av en landslagskeeper. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
SKAL IKKE TRUE JOURNALISTER: Generalsekretær Per Edgar Kokkvold mener dette ikke er akseptabel opptreden av en landslagskeeper. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein truet NTB Scanpix-fotografen Thomas Winje Øijord med juling etter at han forlot Hotel Bristol i Oslo sentrum i formiddag.

- Tar du bilde, slår jeg deg ned, sa Jarstein til fotografen.

- Stygg sak Denne opptredenen faller ikke i god jord hos generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold.

Journalister skal ikke tåle slike trusler, sier han til Dagbladet.

- Dette er en stygg sak, og et meget utidig utsagn fra en keeper, selv om han kanskje ikke hadde tenkt å la handling følge ord. En landslagskeeper skal aldri si noe slikt. I dette tilfellet har journalisten verken trengt seg på i hjemmet eller i en privat setting, men på et offentlig sted.

Fotball og god oppførsel - Dette tyder på at landslagsledelsen ikke bare må lære sine spillere å spille fotball, men også å oppføre seg ordentlig. Her må grensen gå, sier Kokkvold til Dagbladet.

Han får støtte av fungerende leder i Pressefotografenes klubb, Kristine Nyborg.

- Det er helt uakseptabelt å true fotografer. Det skal man ikke gjøre, og jeg vil si at det er svært dårlig dømmekraft fra en offentlig person, sier hun.

- Må tåle det Kokkvold tror utsagnet kommer i kjølvannet av den mye omtalte VG-kommentatoren Truls Dæhlis omtale av John Arne Riise som en «selvforherligende tufs».

- Det er mulig dette kommer som et resultat av den merkelige kommentaren i VG. Dette må Riise tåle, og alt tyder vel nå på at han faktisk også har tålt det.

Jon Eeg, fotosjef i NTB Scanpix, sier til Dagbladet at det er for tidlig å si om de skal ta saken videre. 

- Jeg har snakket med fotografen, så vi tar nok en vurdering i løpet av dagen, men det er ikke noe vi har tatt stilling til ennå, sier han.

TRUENDE: Rune Jarstein forlater spillerhotellet i formiddag. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD / NTB SCANPIX
TRUENDE: Rune Jarstein forlater spillerhotellet i formiddag. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media