Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En lettelse å se mamma bli hentet ut

Jorunn (82) evakuert fra blokka for andre gang på fire år.

EVAKUERT: Her blir Jorunn Martinsen evakuert fra Hakengata 29 på Tøyen i Oslo, som i dag ettermiddag sto i full brann. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
EVAKUERT: Her blir Jorunn Martinsen evakuert fra Hakengata 29 på Tøyen i Oslo, som i dag ettermiddag sto i full brann. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hel boligblokk sto i full brann på Tøyen i dag ettermiddag. Brannen startet i 16-tiden. Brannvesenet opplyser nå at brannen er slukket.

Svigermor evakuert Ole Z. Bajkai snakket med Dagbladet samtidig som redningsmannskaper evakuerte svigermoren hans Jorunn Martinsen fra blokka.

- Jeg satt i Sofienbergparken og skjønte fra nettavisene at det var i Hagegata det brant. Det bor svigermoren min, sa Bajkai.

- Jeg har ikke vært i kontakt med henne, men har fått informert fra politiet at hun blir evakuert nå, la han til.

- Det var noe dritt Bajkai forteller at det var svært ubehagelig da han skjønte at det var i blokka der svigermoren bodde at det brant.

- Det var noe dritt, men man tenker jo at det går bra.

Like etter at Bajkai snakket med Dagbladet ble Martinsen evakuert fra blokka. Datteren Gunn Bajkai er svært lettet.

- Det var en lettelse å se mamma bli hentet ut, sier hun til Dagbladet.

- Ved godt mot De evakuerte ble i ettermiddag kjørt til Aker sykehus. Ingen skal være skadet, opplyser politiet.

- Alt er fint med Jorunn nå, hun er ved godt mot, sier Bajkai.

Brannårsaken er ikke kjent. Brannen startet høyt i det seks etasjer høye bygget. Også 13. mai 2008 brant det i bygget. En 82 år gammel mann omkom. For andre gang på fire år er altså 82 år gamle Jorunn Martinsen evakuert fra den samme blokka.

Eldre og pleietrengende beboere Hagegata 29 var under totalrehablititering på det tidspunktet brannen startet. Beboerne i blokka er for eldre og pleietrengende mennesker, opplyser politiet.

Stigebil ble brukt i evakueringen av noen av beboerne, fordi de ikke er i stand til å gå selv. Politiet opplyser at dette gjorde evakueringen ekstra krevende.

LETTET: Ole Z. Balkaj og Gunn Balkaj, svigersønn og datter av beboer Jorunn Martinsen, var svært lettet da Jorunn ble hentet ut av boligblokka. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
LETTET: Ole Z. Balkaj og Gunn Balkaj, svigersønn og datter av beboer Jorunn Martinsen, var svært lettet da Jorunn ble hentet ut av boligblokka. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media