Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En lettelse for hele bygda

BØVERBRU (Dagbladet): Johannes Hubred så rett inn i en pistolmunning da han skulle besøke naboen. I dag, vel to uker etter det brutale ranet, er han glad for at den antatte gjerningsmannen er tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en lettelse for hele bygda, sier Johannes (52) og kona Ingrid (51) til Dagbladet.

- De siste dagene har vært forferdelige. Det har vært vanskelig å få ro til arbeidet. Vi har følt det utrygt når raneren fortsatt var fri, sier Johannes Hubred.

Han var på vei til naboen, da han ble overrumplet av mannen som hadde tatt hele nabofamilien til gisler. I flere timer satt Johannes sammen med familien på tre og opplevde ranerens terror.

- Det eneste jeg tenkte på var å ikke gjøre noe galt. Ikke provosere fram noen reaksjoner fra mannen. Bare adlyde, sier Johannes.

Etter det brutale ranet har livet for innbyggerne på Heksumhøgda på Bøverbru blitt totalt forandret. Først i går torde familien å flytte hjem igjen. Johannes og kona Ingrid har også slitt med ettervirkningene av den brutale hendelsen.

- Jeg har tenkt mye på hva som kunne ha skjedd de siste dagene. Der og da rakk jeg ikke å tenke så mye, de vonde tankene kom først etterpå, sier Johannes.

Han er glad for at politiet endelig har fått tak i mannen som de mistenker for det brutale ranet. Den antatte gjerningsmannen ble skutt i foten i Raufoss sentrum søndag kveld.