SISTE JULAFTEN:  Et bilde fra sist julaften - en uke før drapet - ble brukt under begravelsen. FOTO: TOR ERIK H. MATHIESEN.
SISTE JULAFTEN: Et bilde fra sist julaften - en uke før drapet - ble brukt under begravelsen. FOTO: TOR ERIK H. MATHIESEN.Vis mer

- En lettelse hvis drapet på Hilda er oppklart

Svært mange i Os er opprørt, sier varaordføreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Pågripelsen vil være en lettelse for hele lokalsamfunnet dersom den fører til at drapet på Hilda Feste blir oppklart, sier varaordfører Marie Bruarøy (H) i Os kommune til Dagbladet.

I kveld kjenner hun ikke mer til utviklingen i saken enn det politiet har opplyst om at en 18 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet som har rystet hele nasjonen.

- Helt forferdelig Det er helt forferdelig det som skjedde. Det har opprørt svært mange både direkte og indirekte, ikke minst de som har kjente og slektninger i nærheten av Hilda Festes leilighet ved Gamleheimshagen dagsenter, sier varaordføreren.

Det var om kvelden 1. januar i år at den 98 år gamle, svært avholdte kvinnen ble funnet død i sin leilighet.

En hjelpepleier som var på en kveldsrunde til beboerne, oppdaget gjennom vinduet til 98-åringens leilighet at en person stakk for stedet.

Da var klokka 21.37.

Åtte uker Først drøyt åtte uker etter drapet pågrep politiet en person i dag.

- Selv om det har gått lang tid, har folk her hatt tiltro til at politiet har gjort en grundig jobb, sier varaordføreren.

Rolf Tveit er en av innehaverne av Os Servicesenter, Best-bensinstasjonen som ligger bare 300 meter i luftlinje fra drapsstedet.

To døgn etter drapet hentet politiet opptak fra overvåkningskameraene på stasjonen.

Beroliget døtrene - Det vil være en veldig lettelse her i bygda hvis saken nå er oppklart. Mange har vært redde, men personlig har jeg aldri trodd at det har vært farlig å ferdes ute her etterpå. Jeg har forsøkt å berolige mine egne døtre, sier Rolf Tveit til Dagbladet.

Bensinstasjonen er et knutepunkt i Os, der mange er innom og mange har snakket om drapssaken.

- Men personlig har jeg ikke hørt noen rykter om hvem den pågrepne er.

- Jeg fikk den første telefonbeskjeden ved 20.30-tiden om at en mulig drapsmann var pågrepet, sier Tveit til Dagbladet ved 22-tiden tirsdag.

Han har ikke fått vite om på siktede 18-åringen er registrert på overvåkningskameraene fra hans stasjon.

- Det siste jeg har hørt i kveld er at kommunens kriseteam har kommet sammen for blant annet å ta seg av de pårørende til den pågrepne, sier Rolf Tveit til Dagbladet.

 FIKK OPPTAK:  To politibetjenter henter opptak fra overvåkningskameraene på bensinstasjonen når drapsstedet. Politiet fikk opptakene fra drapsdagen og etter om kvelden 3. januar, to døgn etter drapet på 98-åringen. FOTO: TOR ERIK H. MATHIESEN.
FIKK OPPTAK: To politibetjenter henter opptak fra overvåkningskameraene på bensinstasjonen når drapsstedet. Politiet fikk opptakene fra drapsdagen og etter om kvelden 3. januar, to døgn etter drapet på 98-åringen. FOTO: TOR ERIK H. MATHIESEN. Vis mer