Skredet i Gjerdrum:

- En liten seier

Politiet er godt fornøyde med funnet som ble gjort mandag morgen.

FUNN: Anders Mansaas, politioverbetjent i Øst politidistrikt, forteller at det er en liten seier for politiet at de mandag fant en person i skredområdet i Gjerdrum. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Øistein Monsen. Dronefoto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Vi er godt fornøyde med at det er blitt funnet ytterligere en person. Forstå meg rett, og det håper jeg at dere gjør, men målet vårt er å finne savnede personer og når vi gjør det er hver person verdt en liten seier.

Det sier seksjonsleder i Øst politidistrikt, Anders Mansaas til Dagbladet, etter at det ble gjort funn av en omkommet person mandag morgen, rundt klokka 07.30.

Personen ble funnet kun få meter fra fylkesvei 120 og frigitt fra massene rundt klokka 11.

Det er Mansaas som har ledet søket etter de personene som har vært antatt omkommet etter skredet. Etter alt og dømme er alle ti personene nå funnet.

FORNØYD: Politiets innsatsleder Marit Stoltenberg orienterer pressen om funnet av den avdøde personen torsdag. Seksjonsleder Anders Mansaas og ordfører Anders Østensen deltok også på pressekonferansen. Foto: Torstein Bøe / NTB
FORNØYD: Politiets innsatsleder Marit Stoltenberg orienterer pressen om funnet av den avdøde personen torsdag. Seksjonsleder Anders Mansaas og ordfører Anders Østensen deltok også på pressekonferansen. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer

- Vi kan ikke bekrefte identiteten til personen som ble funnet i dag tidlig. Der gjenstår det fortsatt et arbeid, sier Mansaas.

Fulgt samme taktikk

Mansaas forteller videre at det har vært viktig for politiet å ta vare på den systematikken og taktikken som politiet har brukt for å søke helt siden skredet gikk.

- Vi må innhente og finne informasjon, som vi kan bruke til å igangsette de aktive søkene våre. Den informasjonen vi har indikerer at noen områder er mer aktuelle enn andre.

Innledningsvis brukte politiet mye tid på å søke gjennom bygningsmassene fra skredet, men det var ikke aktuelt i forbindelse med søket etter den siste savnede.

- Det har gjort søket mer utfordrende, men vi har prøvd å se på hvordan andre gjenstander har beveget seg i området.

- Svært krevende

Innsatsleder Mari Stoltenberg var også svært lettet over funnet som ble gjort mandag morgen.

- Det har vært svært krevende, både for oss og mannskapene til NVE. Når man graver i området over tid og vet at man kan få noe annet en jord og leire i skuffa, er det tøft, men det har vært en god dialog mellom politiet og NVE på hvordan man skal reagere ved funn, noe de også gjorde da funnet ble gjort i dag tidlig.

Det var en gravemaskinfører som fant den avdøde personen.

Stoltenberg vil heller ikke bekrefte hvem som er funnet.

- Det blir bare å gjenta det vi har sagt tidligere i dag, med at vi må avvente identifiseringen, men alle vet hvor mange som har vært savnet, og alle vet hvor mange som er funnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer