- En livsglad og aktiv jente

BODØ (Dagbladet): - Linn var en livsglad, trivelig og veldig aktiv jente, fortalte hennes nabo og venn, Ronny Nilsen (27). Også han kunne fortelle om drapstrusler mot Linn Charlott Nesblom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ronny Nilsen var tilstede i leiligheten der den 16 år gamle Meløy-jenta ble drept. I retten i dag ga han denne karakteristikken av Linn:

Sang og musikk

- Hun var en livsglad, trivelig og veldig aktiv jente. Hun spilte håndball, og var mye opptatt med sang og musikk. Vi var naboer i Halsa, og den siste tiden var vi mye sammen.

Nilsen kunne fortelle at han var sammen med Linn fredag 29. oktober, vel en uke før hun ble drept. Da skal Jørn-Are Andersen Sæle ha ringt sin eks-kjæreste flere ganger.

- Jørn-Are ringte ofte til Linn. Noen ganger svarte hun, noen ganger ikke. I en av samtalene denne kvelden var det hissig steming mellom dem, og Linn kom med en trussel mot Jørn-Are. Hun sa at han måtte være forsiktig ellers skulle hun ringe Sahl (lensmannnen, red.anm.) og da var det en del saker i kommunen som skulle bli oppklart, forklarte 27-åringen.

I en telefonsamtale litt senere på kvelden skal Sæle ha truet Linn på livet.

Truet

- Linn holdt røret mot meg slik at jeg hørte hva Sæle sa. Han sa han skulle ta livet av henne eller drepe henne. Jeg mener at han sa «du må være jævla forsiktig ellers skal jeg ta livet av deg», forklarte 27-åringen.

Han tok ikke selv trusselen veldig alvorlig, og sa i retten at han heller ikke tror Linn tok det så tungt. Hun virket i følge 27-åringen ikke redd.

Ronny Nilsen var tilstede i leiligheten på Halsa Gjestegård da Sæle kom inn i stua, og så basketaket som oppsto mellom Sæle og Daniel Mikkelborg som forsøkte å skjerme Linn. Han tenkte å angripe Sæle, men trakk seg.

- Jeg sto klar til å slå Jørn-Are i bakhodet med ei flaske, men trakk meg da 17-åringen (voldsanmeldt i samme sak, red.anm.) slo meg på skuldra med bordbeinet som en advarsel om at jeg hadde noen bak meg, forklarte han.

Da Linn ble stukket med kniv av Sæle, hadde Nilsen forlatt leiligheten for å varsle og hente hjelp.

- Utenfra hørte jeg Sæle som ropte «tror dere meg nå? tror dere meg nå?» og Ann Charlott som ropte «Linn, Linn, Linn». Jeg så at Sæles sølvgrå Mazda 323 forlot gjestegården, men så ikke at Sæle og 17-åringen kom ut fra huset, sa han.