<strong>ÅRET FØR GRUNNLOVEN:</strong> Christian Frederik malt av J.L. Lund i 1813, umiddelbart før han ble sendt til Norge som stattholder. På bordet ligger saker med tilknytning til Norge: en marmorbit, en primstav, en utgave av Edda og statuttene til det Kongelige Norske Videnskabers Selskab i Trondheim. Foto: EIDSVOLL 1814
ÅRET FØR GRUNNLOVEN: Christian Frederik malt av J.L. Lund i 1813, umiddelbart før han ble sendt til Norge som stattholder. På bordet ligger saker med tilknytning til Norge: en marmorbit, en primstav, en utgave av Edda og statuttene til det Kongelige Norske Videnskabers Selskab i Trondheim. Foto: EIDSVOLL 1814 Vis mer

«En livskunstner med sans for bordets og sengens gleder»

Hvem var egentlig «17. mai-kongen» Christian Frederik?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Christian Frederik den 19. mai 1814 aksepterte tilbudet om å bli konge i det konstitusjonelle monarkiet Norge, sto han i sin mest strålende eventyrglans.

I løpet av tre og en halv måned hadde han ledet et nasjonalt opprør, ikke bare mot sin danske fetter Frederik 6. og den svenske kongemakt med kronprins Carl Johan i spissen.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer