Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En Lonstad krysser spor

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Stakkars den gode sak som ender som selveste valgkamptemaet. Saken risikerer å bli hengende der som en sandsekk, til fri bruk for enhver som vil slå løs for å vise muskler for galleriet. Foran høstens valgkamp er det nå ganske klart at den gode sak handler om hvordan vi skal stoppe ungdomsvolden i samfunnet.
  • Sandsekken er med andre ord på plass og politikerne har tatt hanskene på. Nå svinger alle partier med armene for å vise hvor sterke de er i voldsforebyggingen, i strengere krav til foreldre og skole, eller i overbevisningen om at løsningen ligger i hardere straffer, mer fengsel, enda mer fengsel, utvisning og deportasjon.
  • Fremskrittspartiet har som vanlig pustet seg opp til over full størrelse. Det gjelder hjertesaken. I rollen som talerør for den lovlydige, saktmodige skattebetaleren mot en tafatt og feig stat som ikke tør sette grenser, men som lar særlig innvandrernes barn og ungdom få herje fritt, rager Frp høyest. Det er herfra de enkleste og tydeligste svarene lyder når vi andre må tenke etter for å finne løsninger som virker. Siste skrik fra denne kant er som kjent da partiets leder i Oslo, Einar Lonstad, brølte at vi måtte bygge norske fengsler i andre land for det Frp kaller «de fjernkulturelle».
  • Derfor er det med stor sinnsro vi mottar meldingen om at Lonstad som meddommer i byretten nylig har latt fire unge ranerne slippe unna ubetinget fengsel. Lonstad har i likhet med folk flest som får innsyn i enkeltsaker, sett at det kan foreligge formildende omstendigheter selv om skyldsspørmålet er avklart. Dermed teller også hensynet til de unge lovbryternes framtid når straffen skal utmåles. Jo mer vi vet om en sak, desto flere nyanser får den.
  • Det skal bli spennende å se om Fremskrittspartiet tar med seg Oslo-lederens nye innsikt inn i valgkampen og slutter med tøvet om å ville deportere hele familier når lovbrudd er begått av ungdom som ikke er rotnorske. Lonstad vil ha hurtigdomstoler for ungdom. Vi er enige i at unge lovbrytere må først i køen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling