Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En lys levende Sex Pistol!

Solodebut og gjenforening for Glen Matlock NY VÅR FOR MATLOCK: - Punk er musikk for framtida, sier Glen Matlock, ute med egen plate og klar for sommerens nostalgiturné. Engelskmannen Glen Matlock opplever en ny musikalsk vårløysing. Ikke bare er han aktuell med sitt første soloalbum, «Who's He Think He Is When He's At Home?», han er også på plass igjen i punklegenden Sex Pistols og klar for sommerens gigantiske nostalgi-turné.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bassisten Glen Matlock ble i 1977 skjøvet ut av pengemaskinen Sex Pistols til fordel for punk-karikaturen Sid Vicious, som løp linja helt ut til ytterste nålespiss. Musikeren Matlock skrev memoarer om sitt liv som «A Teenage Sex Pistol», og trakterte bassen i ymse band og sammen med venner som Ian Hunter og vår egen Casino Steel.

Framtidspunk

- Norge og norske konsertjobber har bestandig betydd noe spesielt for meg, sier en ytterst mild og imøtekommende Glen Matlock. Han har kanskje ikke skrudd på Sex Pistols-holdningen ennå?

- Punk-ånden handler ikke om hanekammer og spyttklyser. Det har den aldri gjort. For meg var punken ensbetydende med Mod-bevegelsen i 1967, den brøt med det bestående og rettet blikket framover. Punk er musikk for framtida.

- Men etter de siste åras punkoppstandelse er vel neppe gjenforeningen av Sex Pistols et brudd med det bestående?

- Sex Pistols er like aktuelle i dag som de var dengang, men folk har brukt 20 år på å finne ut hvor langt foran vi egentlig lå. Vi gikk til frontalangrep på monarkiet allerede i 1976, først i dag gjør tabloidpressen det samme, sier Matlock og sikter til nasjonalpunksangene «Anarchy In The UK» og «God Save The Queen».

Penger og nysgjerrighet

- Gjenforeningen handler blant annet om penger. Det var jo slik det begynte også. Vi ville ut av den slitne tilværelsen som generasjonsbetinget arbeidsløshet førte med seg. Men det var først og fremst nysgjerrighet som gjorde at jeg sa ja til å bli med. Og nå har vi øvd i fire uker og det låter strålende!

- Har dere skrevet noen nye låter?

- Vi har kastet noen baller oss imellom, men vi har egentlig nok med å øve inn de gamle. Dessuten er vi fire forskjellige individer, sier Matlock diplomatisk.

Han planlegger en soloturné etter at Sex Pistols er ferdige med turneen - som blant annet bringer dem til Roskilde-festivalen.

- Min egen plate ble innspilt allerede i fjor, altså lenge før det var snakk om en gjenforening av The Sex Pistols. Jeg fant ut at tida var inne, og selv om «Who's He Think He Is When He's At Home?» ikke er ei punk-plate, har den nok av den opprørske ånden i seg, sier Matlock og ler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media