MÅKE: Måken på bildet er ikke den samme måken som politiet tirsdag kveld tok livet av, etter det Dagbladet kjenner til. Foto:  Tore Wuttudal /  Samfoto
MÅKE: Måken på bildet er ikke den samme måken som politiet tirsdag kveld tok livet av, etter det Dagbladet kjenner til. Foto:  Tore Wuttudal /  SamfotoVis mer

«En måke med brekt vinge, fikk en dame til å ringe. Politiet til stedet vi dro, tok kølla og i hodet vi slo, takk for alt hvil i fred og ro»

- Det var bare et dikt som dukket opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Agder var tirsdag kveld i det poetiske hjørnet, og slo til med et dikt om en av de mindre dramatiske hendelsene fra kveldens logg.

De ble nemlig varslet om en skadd måke - og rykket selv ut til stedet for å ta livet av den.

«En måke med brekt vinge, fikk en dame til å ringe. Politiet til stedet vi dro, tok kølla og i hodet vi slo, takk for alt hvil i fred og ro», skrev politiet om episoden på twitter.

Det er dog ikke alle som ser humoren i politiets drapsdikt - som nok kan oppfattes som usmakelig for enkelte.

- Hvor går grensa for hva dere dikter om?, skriver en twitterbruker, som responderer med følgende selvskrevne dikt for å illustrere poenget sitt:

“En ukjent islamist, har nå blitt terrorist, tok sitt gevær, uten besvær, det hele var ganske trist”.

Andre tar dem imidlertid i forsvar, stadig i diktform.

«Et politi på nett, det skakke værra lett, for kan de noe si, uten å mobbes bli?», spør en twitterbruker.

«Nå har jeg hørt på måken!», repliserer en annen.

Operasjonsleder Per Kristian Klausen ser ikke noe galt med diktet han skrev.

- Det er egentlig livets gang for en skadet måke. Den døde momentant og hadde lidd mer om vi hadde brukt tid på å lete etter en dyrlege som er åpen på kveldstid, så det var egentlig det mest humane vi kunne gjøre, sier han.

Politiet har i flere omganger etter at de kom på twitter for noen år siden skapt overskrifter med mer eller mindre morsomme dikt. De beste tweetene fra Oslo-politiet har til og med resultert i en egen bok.

Operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag Politidistrikt har også markert seg med flere slagkraftige dikt, og er blitt omtalt som «politiets poet på twitter».

Det har operasjonslederen i Agder fått med seg.

- Det var bare et dikt som dukket opp. Du kan skrive at jeg skrev det for å inspirere ham, ler Klausen, og sikter til Kimo.