STOLTE FORELDRE:  Fotballproffen Kaká og hans kone Caroline som nybakte foreldre. Dersom Caroline gjør som amerikanske mødre flest, vil hennes oppgaver i hjemmet være verdt 340.000 kroner i året. Foto: AFP PHOTO/Marucia Kintschev
STOLTE FORELDRE: Fotballproffen Kaká og hans kone Caroline som nybakte foreldre. Dersom Caroline gjør som amerikanske mødre flest, vil hennes oppgaver i hjemmet være verdt 340.000 kroner i året. Foto: AFP PHOTO/Marucia KintschevVis mer

En mamma er verdt 340.000 i året

Amerikansk forsikringsnettsted setter en prislapp på mors tjenester i hjemmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du trodde kanskje at nettopp moren din var en av få ting her i livet du ikke kunne sette en prislapp på? Tro om igjen. Amerikanske Insure.com har sett på hvor mye en mor er verdt i 2011, og det er faktisk mindre enn en norsk gjennomsnittslønn.

Nettopp det er kanskje ikke så rart, for det er jo amerikanske priser Insure.com har lagt til grunn da de laget denne oversikten. Og nei, det er ikke sånn at forsikringsnettstedet mener man bør sette en prislapp på mor.

Grunnen til at oversikten ble laget, skal ha vært for å vise hvorfor også en hjemmegående mor bør tegne livsforskring. Argumentet er at oppgavene mor gjør i hjemmet rett og slett er svært verdifulle.

 SAMLET MØDRE:  I dag er det morsdag i USA, og i den anledning samlet Michelle Obama og viseførstefrue Jill Biden en rekke mødre i Det hvite hus. Foto: REUTERS/Jim Young.
SAMLET MØDRE: I dag er det morsdag i USA, og i den anledning samlet Michelle Obama og viseførstefrue Jill Biden en rekke mødre i Det hvite hus. Foto: REUTERS/Jim Young. Vis mer

For nettstedet har kommet fram til prislappen ved å se på de tingene en mor gjør i hjemmet, og hva det ville ha kostet å få dette utført av andre.

- Alt har en prislapp Da må vi nesten regne med at det er et konservativt hjem der mor og far ikke deler på alle arbeidsoppgavene. Ikke den mest politisk korrekte statistikken, med andre ord.

Uansett, Insure.com kommer altså fram til at en mor hvert år utfører tjenester for 61.436 dollar (339.500 kroner). Det inkluderer alt fra matlaging, bringing og henting av unger, leksehjelp, oppvask og festforberedelser.

- Alle disse tjenestene har en prislapp, og en familie kan møte betydelige utgifter om den skal prøve å erstatte dette, sier Steven Brostoff,  talsmann for den amerikanske foreningen for livsforsikringer.

Barnepass for 165.000 Marvin Feldman, presidenten i en annen forsikringforening, mener at barnepass alene kan koste en familie opp mot 165.000 kroner i året.

 KJENT MOR:  En av verdens mest kjente mødre, førstefrue Michelle Obama, har flyttet inn i Det hvite hus med ungene og lider nok ingen nød. Her er hun i gang med gartnerarbeid. Er hun som andre amerikanske mødre flest, bruker hun en time i uka på nettopp dette, til en verdi av 3.100 kroner i året. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS
KJENT MOR: En av verdens mest kjente mødre, førstefrue Michelle Obama, har flyttet inn i Det hvite hus med ungene og lider nok ingen nød. Her er hun i gang med gartnerarbeid. Er hun som andre amerikanske mødre flest, bruker hun en time i uka på nettopp dette, til en verdi av 3.100 kroner i året. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS Vis mer

- Hvem har så mye penger? Det er derfor livsforsikring er så viktig, mener han.

Fieldman mener at par ikke kan regne med at familien stiller opp dersom noe skulle skje med den ene forelderen.