Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En mann er funnet omkommet etter snøskred

Tre andre personer ble reddet ut av skredet sørøst for Tromsø.

REDNINGSARBEIDERE: Rundt 25 redningsarbeidere og i tillegg til rednignshunder lette etter den savnede personen. Foto: Ole Åsheim/Nordlys
REDNINGSARBEIDERE: Rundt 25 redningsarbeidere og i tillegg til rednignshunder lette etter den savnede personen. Foto: Ole Åsheim/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En mann er funnet omkommet etter et snøskred i Fagerfjella i Ramfjorden sørøst for Tromsø lørdag ettermiddag.

Han ble funnet død klokken 13.51 i dag.

Leteaksjonen er nå avsluttet, og politiet går ut i fra at det ikke har vært flere personer i området, opplyser operasjonsleder Jøran Bugge til Dagbladet.

Tre personer som var på tur sammen med den omkomne er reddet ut av rasområdet.

Politiet fikk melding om raset klokken 12.25.

- Fire skiløpere gikk på tur i området da raset gikk. To personer ble tatt av snømassene og en av disse er nå funnet død. Den andre ble bare delvis dekket av snø og ringte politiet mens han lå begravet. De to siste personene ble ikke tatt av raset, sier Bugge.

Nordlys' reporter på stedet melder at rasområdet ligger i omtrent 300-400 meter over havet.

Luftambulanse, redningsarbeidere, frivillinge og søkshunder ehar deltatt i søket etter mannen som nå er funnet omkommet. Tilsammen skal det være 25 hjelpearbeide i området.


- Vi vet at værforholdene i Tromsø-området så langt denne sesongen har ført til at det finnes vedvarende svake lag i snødekket, sier Erlend Aarsæther, Nasjonal beredskapsleder for Norsk Folkehjelp, i en pressemelding.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!